Erkende kinderyoga opleiding Amsterdam | De Nieuwe Yogaschool
Schoolverlichting

Over Schoolverlichting

Onze kinderen zijn de toekomst, en die begint nu


Schoolverlichting, een initiatief van De Nieuwe Yogaschool, laat kinderen en jongeren de kracht van yoga, meditatie en mindfulness ervaren. Schoolverlichting bestaat uit twee trainingen die ook los te volgen zijn: één voor het basisonderwijs en één voor het voortgezet onderwijs. Samen vormen ze een geaccrediteerde opleiding van 80 uur.

We hopen dat Schoolverlichting een inspiratie mag zijn voor het onderwijs. Tenslotte begint het daar, de manier waarop onze kinderen worden gevormd, is bepalend voor de beslissingen die zij later zullen nemen. Als we kinderen en jongeren laten ervaren dat er een vorm van intelligentie is, inspiratie, die niets te maken heeft met hoeveel feiten je kunt onthouden en dat er een plek van rust en stilte is waar je altijd naartoe kunt gaan, dan bouwen we bewust aan een generatie die een mooiere wereld kunnen maken.

Belangrijke informatie

Duur: 50 uur (basisonderwijs), 30 uur (voortgezet onderwijs)
Locatie: De Nieuwe Yogaschool Amsterdam
Data: Klik hier om de eerstvolgende startdata te bekijken
Lesdagen: 5 lesdagen (basisonderwijs), 3 lesdagen (voortgezet onderwijs)
Lestijden: 09:30 - 17:30 - lestijden kunnen afwijken
Kosten: €635,25 incl. btw (basisonderwijs), €381,15 incl. btw (voortgezet onderwijs)
Niveau: HBO werk- en denkniveau
Certificering: Het Nieuwe Yoga Netwerk vanuit De Nieuwe YogaschoolSchoolverlichting kinderen yoga

“Schoolverlichting is voor yogadocenten, leerkrachten en voor iedereen die kinderen graag wil helpen zich veilig te voelen en in hun kracht te zetten.”


ik wil mij inschrijven >

Het belang van Schoolverlichting

Binnen het onderwijs

We zijn ons er van bewust dat niet alleen kinderen behoefte hebben aan momenten van rust en verstilling, maar ook leraren. Veel scholen worden niet alleen door kinderen maar ook door leraren als een bron van stress en spanning ervaren. De klassen zijn vaak te groot en het lesprogramma te gestandaardiseerd. Het gevolg is dat leerlingen en leraren gefrustreerd raken. Aangezien we het schoolsysteem niet zomaar ineens kunnen veranderen, is het nu vooral van belang dat we balans aanbrengen door momenten van rust, ontspanning en stilte te bieden.

Yoga, meditatie en mindfulness zijn daartoe natuurlijk geweldige instrumenten, maar dienen te worden vertaald naar de belevingswereld van kinderen en jongeren. Wat wij zelf het belangrijkst vinden is kinderen en jongeren de ervaring geven dat er vanbinnen een plek is waar alles goed is. Een plek waar ze altijd naartoe kunnen als ze de weg eenmaal kennen. Natuurlijk is het belangrijk om na te denken over wat je later wil worden, om je voor te bereiden op je plek in de samenleving, maar het is minstens zo belangrijk om contact te ervaren met je aangeboren intrinsieke wijsheid, intuïtie en creativiteit. Onze kinderen zijn de toekomst, en die toekomst begint nu.

Schoolverlichting informatiebijeenkomst

Kom naar de informatiebijeenkomst

En ontdek alles over Schoolverlichting


Ik wil hierbij zijn! >

Het verschil tussen de twee modules Schoolverlichting

voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs

Beide programma's, welke speciaal ontwikkeld zijn voor de opleiding Schoolverlichting, leren je om een half uur per week kinderen en jongeren te onderwijzen en de leerkracht te ondersteunen. De eerste module is voor het basisonderwijs en bestaat uit een 50 uurs training + een stage van 10 uur. Je leert om stilte-oefeningen in de klas te doen en dicht bij de zintuigen te blijven om te ontdekken dat er in jezelf altijd een stille plek is waar je naartoe kunt gaan. Behalve een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten zal het vooral van waarde zijn voor het algehele welzijn van het kind en een fijne en veilige sfeer in de groep bevorderen.

De module voor het voortgezet onderwijs en bestaat uit een 30 uurs training + een stage van 10 uur. Tijdens deze module komt er zowel theorie en praktijk aan bod. Binnen de theorie houden we ons bezig met het puberbrein en de sociaal emotionele ontwikkeling. Tijdens de praktijk leer je verschillende yoga, meditatie en mindfulness oefeningen passend bij deze jongeren en de verschillende leeftijden. Centraal staat dat de jongere mag leren dat er altijd een stille en veilige plek is in jezelf. Gaandeweg is het doel dat je jongere meer zelfvertrouwen, zelfinzicht en zelfliefde ontwikkeld en het algehele welzijn verbeterd.

Beide trainingen vormen samen de 80 uurs opleiding Schoolverlichting. Uiteraard kan je ook een losse module volgen. Wij zien zelf dat de 50-uurs module voor het basisonderwijs een mooi fundament vormt voor de daaropvolgende module voor het voorgezet onderwijs.


Schoolverlichting informatiebijeenkomst

“Zoek je het kind in jezelf, blijkt het buiten te spelen." – Loesje

Wat zit er in de opleiding Schoolverlichting?

Alles op een rijtje

  • Een leerzame studie naar het authentieke leraarschap in jezelf
  • Hoorcolleges en inspiratiesessies
  • Praktijklessen
  • Persoonlijke ontwikkeling o.l.v. Johan Noorloos
  • De syllabus Schoolverlichting
  • Na afronding van de module(s) ontvang je een certificaat van deelname
  • Een intiem en zeer waardevol groepsproces in een veilige omgeving
  • Een uitgebreid onderzoek naar jouw werk als toekomstig Schoolverlichter

Review

“Volgens anderen geloofde ik alleen in sprookjes, maar Schoolverlichting laat zien dat liefde, stilte, bewegen en doorgeven op scholen wel bestaat. Ik voel heel veel dankbaarheid voor wat De Nieuwe Yogaschool op poten heeft gezet. Dank voor alle fijne, inspirerende, liefdevolle, enthousiaste docenten van Schoolverlichting!”

- Marijke van Langeraar -

Een kijkje op een basisschool


"Schoolverlichting kan een grote bijdrage leveren aan de veiligheid binnen de groep. Ze zijn goed zoals ze zijn en ze zijn perfect zoals ze zijn. De groep is alleen compleet als ieder kind daarbinnen een plek heeft." - Johan Noorloos

vinyasa yoga opleiding Johan Noorloos

Schoolverlichting vindt plaats in onze studio's

in hartje Amsterdam


Bekijk de foto's >
Stichting super chill

De Super Chill app

als ondersteuning in de klas


De druk op het onderwijs is vandaag de dag groot. Stichting Super Chill zet zich in voor het welzijn van kinderen. Met de klassikale app helpt de stichting kinderen en leerkrachten op uitdagende momenten op de schooldag. De Nieuwe Yogaschool heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de app Super Chill. Tijdens de training Schoolverlichting leer je hoe je oefeningen van de app gebruikt. De oefeningen, gebaseerd op mindfulness en yogatechnieken, helpen kinderen omgaan met stress en stimuleren sociaal-emotionele vaardigheden op een positieve manier. Deze app kan je nu al kosteloos downloaden in de App store.

2023 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?