De Nieuwe Yogaschool

Systemisch Coach opleiding

Voor holistisch en bewustzijnsverruimend coachen

Waarom lopen we voortdurend tegen dezelfde patronen, (werk)situaties of problemen in relaties aan? Vaak heeft dit onbewust te maken met het familiesysteem waarin we zijn opgegroeid. De onverwerkte emoties van soms wel generaties terug kunnen tot op de dag van vandaag invloed hebben, zolang je je daar niet bewust van bent. Dit is waar jij als Systemisch Coach inzicht in kan geven.

Wil jij je verdiepen als coach? Systemisch werk en bewustwording als rode draad in je coachsessies omarmen? De link leggen tussen wetenschap en spiritualiteit? Of zelf op een reis gaan in bewustzijn om in je kracht te gaan staan, los te laten wat niet meer dient en je te her-inneren waarom je hier bent? Dan is deze opleiding voor jou.

Systemisch werken
Laat je opleiden tot professioneel coach met de opleiding Systemisch Coach bij De Nieuwe Yogaschool. Leer holistisch coachen met de tools van systemisch werk en help anderen belemmerende patronen los te laten om hun eigen pad te bewandelen.

Bewustwording
Als door DNYS opgeleid Systemisch Coach onderscheid je je van andere coaches op het gebied van bewustzijnsverruiming. Je integreert de wijsheid en tools van meditatie en oosterse filosofie en verbindt spiritualiteit met psychologie en wetenschappelijke inzichten.

Neurowetenschap
Samen met ons vakkundige team van specialistische docenten bestudeer je de werking van de neurowetenschap. Hoe werkt de psyche en hoe vertaalt zich dit in jouw en in het gedrag van anderen? Waarom reageren we zoals we doen en wat kan er anders? 

Trauma-informed
In de opleiding wordt ook aandacht geschonken aan een trauma-informed aanpak, spirituele ethiek en embodied practices, waarin je meer in jouw lichaam mag zakken en vertrouwen. Zo leer je op een veilige manier persoonlijke groei en heling faciliteren.

Persoonlijke ontwikkeling
We geloven dat je anderen het beste kunt helpen in dat wat je zelf doorleefd hebt. Deze opleiding is daarom allereerst een uitnodiging om een persoonlijk proces te starten. Om in je kracht te gaan staan en om anderen op een authentieke manier te kunnen begeleiden in hun eigen persoonlijke proces.

Ben jij klaar om oprecht expressie te geven aan wie jij bent als mens om anderen te helpen hetzelfde te doen?Belangrijke informatie

Startdatum: 22 april, 2024
Duur: 3-4 maanden
Locatie: De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam
Lesdagen: 14 dagen 
Lestijden: 11.00 - 18.00 uur
Niveau: HBO werk- en denkniveau
Certificering: Het Nieuwe Yoganetwerk
Investering:
 € 1,850 excl. BTW
Informatiebijeenkomst: dinsdag 27 februari, 19.00 (online en live te volgen)  
Geheel vrijblijvend, maar meld je nog wel even aan!

Aanmelden informatiebijeenkomst >

Data en Inschrijven >

Adviesgesprek inplannen >


Systemisch Coach opleiding AmsterdamSystemisch Coach opleiding


"Deze opleiding heeft mij zo ongelofelijk veel gebracht. Op allerlei niveaus en vooral het stuk over het vinden van je purpose. Wat is het ontzettend mooi om meer te leren over je eigen levensmissie en hoe je anderen kunt inspireren in diezelfde zoektocht!"

- Vita Kiewiet de Jonge, Conscious Brander -


Systemisch Coach opleiding Amsterdam

Belafspraak maken

voor al je vragen over de Systemisch Coach opleiding


Ja, dat wil ik>

Systemisch Coach opleiding Amsterdam bewustwording

Voor wie is deze opleiding

Tot Systemisch Coach


Deze opleiding is voor iedereen die het oprechte verlangen voelt naar persoonlijke groei, bewustwording en ontwikkeling of de wens heeft om anderen hierin te begeleiden.

Werk je al als coach en wil je jouw coachvaardigheden graag verdiepen met de tools van systemisch werken, gecombineerd met meditatie en bewustwording? Of wil je zelf op een reis gaan in bewustzijn en belemmerende patronen loslaten? Dan is deze opleiding voor jou.


Wat ga jij leren

En vooral ook ervaren?


In jouw opleiding tot Systemisch Coach, ga jij duiden in topics zoals:

Systemisch Werken | Bewustzijnsverruimend coachen | Psychologie & wetenschap vs. Spiritualiteit | Coaching Skills | Meditatie | Embodiment | Wat jouw 'purpose' is | Trauma-informed werken | Ethiek en spiritualiteit | Supervisie en Intervisie.

Volg de opleiding Systemisch Coach bij DNYS, verruim je bewustzijn en dat van anderen met de tools van systemisch werk. Laat je licht schijnen en inspireer anderen hetzelfde te doen. 

Trauma informed systemisch coachen
Systemisch Coach opleiding Amsterdam

Ga jij op deze verdiepende reis?

Schrijf je direct in voor de opleiding tot Systemisch Coach


Dat wil ik! >


Waar ga je induiken? Een kleine greep uit het lespakket:

Systemisch Coach Opleiding Lespakket coaching

Systemisch coachen als rode draad voor bewustwording

Systemisch werken is de rode draad van de opleiding tot professioneel coach bij De Nieuwe Yogaschool. Wanneer we ons bewust worden van bepaalde patronen, hebben we ook de mogelijkheid die patronen te veranderen en de weg vrij te maken naar een gelukkiger leven.

Wat is systemisch coachen?
Met systemisch coachen onderzoek je de patronen die iemand tegenhouden om hun eigen pad te bewandelen. Die patronen hebben vaak te maken met de systemen waar iemand onderdeel van was of is.

Een systeem is bijvoorbeeld een vriendengroep of organisatie waar iemand voor werkt. Het systeem dat echter de meeste invloed op ons gedrag of denken heeft, is het familiesysteem dat generaties teruggaat.

Ons familiesysteem is de oorsprong van wie we zijn en hoe we in het leven staan. Familiegeheimen, onopgeloste kwesties of verwaarloosde traumatische gebeurtenissen kunnen zo een enorme impact hebben op ons leven. Deze onverwerkte gebeurtenissen blijven vaak sluimeren en beïnvloeden onbewust onze keuzes, relaties en ons welzijn.

Dit is waar systemisch coachen veel inzicht kan geven. Door iemand bewust te maken van de oorsprong van bepaalde (ongezonde) patronen kan de weg worden vrijgemaakt. Niet-dienende patronen kunnen worden doorbroken, oude overtuigingen omgebogen en nieuwe gewoonten aangeleerd.

Want: begrijpen waar je vandaan komt, is de eerste stap om te begrijpen waar je naartoe gaat.

Ik zeg ook weleens, een mentor/coach is eigenlijk de verzorger van zaadjes die uitkomen in de grond. Dat zaadje komt hoe dan ook uit, dat hoef jij als begeleider niet te doen. Het is aan jou om te zien wat dat zaadje nodig heeft zodat het een zo sterk mogelijke boom kan worden. Er op vertrouwend dat de potentie van het zaadje hoe dan ook er is, hoe dan ook uitkomt, mits in de juiste bodem gepland en de juiste voedingstoffen en gelegenheid krijgt om te ontspruiten en groeien.” - Jentien Keijzer, docent Systemisch Coach Opleiding.


yogatherapie opleiding amsterdam

Systemisch Coach opleiding vindt plaats in Amsterdam

In onze fijne en lichte studio's


Proef de sfeer >

Bewust-zijn en jouw rol als Systemisch Coach

De reis van bewustwording
In de wereld van systemisch coachen bij De Nieuwe Yogaschool is de reis van het bewustzijn, en het proces van bewustwording, een belangrijk thema. Deze reis begint bij het overkoepelende menselijke bewustzijn en doordringt vervolgens het individu op meerdere niveaus, om zo onze plek in deze wereld vorm te geven. Elk niveau dieper onthult een diepere waarheid over onszelf en onze connectie met de wereld.

Transformational Presence: Faciliteren van Groei

Een centraal thema in deze reis is 'transformational presence'. Het gaat verder dan simpelweg aanwezig zijn vanuit onze eigen beweging; het vraagt om een diepgaande connectie met de situatie en degene tegenover je. Het betekent luisteren naar de roep van het moment en je afvragen: "Wat moet hier gebeuren? Waartoe nodigt deze situatie me uit?". Waarbij de Systemisch Coach een facilitator wordt voor groei en ontwikkeling.

Samensmelting van Wetenschap en Esoterie
Een uniek kenmerk van deze opleiding is de integratie van westerse wetenschap en esoterie (spiritualiteit, godsdienstwetenschap). Thema’s binnen de (neuro)psychologie worden op een kundige manier verweven met een diep spiritueel begrip om zo een holistisch perspectief op coaching te bieden. Daarmee wordt een stevige basis geboden door middel van methodologie, terwijl esoterische wijsheid de deur opent naar onontdekte lagen van bewustzijn en transformatie.

Purpose als Leidraad: Authentiek Navigeren
In de opleiding Systemisch Coach, word je uitgenodigd om jouw ‘purpose’ te verkennen en hoe je anderen kunt helpen bij dit proces. Purpose, een kompas dat verder gaat dan 'wat je doet' en de focus legt op 'hoe je het doet’. Het is de kern die betekenis geeft en authentiek geluk voedt, ongeacht externe veranderingen.
Dit anker in het dagelijks leven wordt in het systemisch coachingsproces gefaciliteerd, waarbij de focus ligt op de belichaming van purpose in alle facetten van het leven.

De ontwikkeling van jouw coaching skills
Veiligheid, gehoord worden en geborgenheid zijn essentieel binnen jouw werk als Systemisch Coach, waarbij jij een vruchtbare bodem creëert waarin groei en transformatie kunnen plaatsvinden. De Systemisch Coach opleiding richt zich op het verfijnen van deze coachingskills, waardoor coaches een betrouwbare en ondersteunende gids kunnen zijn in het ontvouwen van de reis van hun coaches.


Systemisch Coach opleiding Amsterdam

“Als psychologe help ik mensen om bewustwording en inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze vanuit hun eigen wijsheid en intelligentie hun leven vorm kunnen geven. In mijn begeleiding combineer ik nieuwe wetenschappelijke inzichten vanuit psychologie, bio- en neuropsychologie met leringen uit oude esoterische wijsheidstradities.” - Jentien Keijzer, Psychologe en docent Systemisch Coach Opleiding.

Leer trauma-informed en ethisch coachen

Leer het ambacht van coach en coachingsvaardigheden met een holistische aanpak. Verbind in je coachsessies bewustwording en spiritualiteit met wetenschap en psychologie. En leer dat op een veilige, trauma-informed en ethische manier te doen.

Trauma-informed werken
Als Systemisch Coach creëer je een veilige en ondersteunende omgeving, specifiek afgestemd op de persoon die voor je zit. Samen ga je op zoek naar de juiste aanpak, zodat je cliënt zich veilig voelt in hun lijf op het moment dat er iets wordt aangeraakt. .


Ethiek en spiritualiteit: leer ethisch coachen
Als het over spiritualiteit en bewustwording gaat, kunnen de grenzen helaas nogal eens vervagen. Daarom is ethiek heel belangrijk. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je ‘bypassing’ voorkomt: het vermijden van emotionele pijn door spirituele tools of wijsheden als een vlucht te gebruiken? Hoe voorkom je dat je cliënten je op een voetstuk zetten en buiten zichzelf naar oplossingen gaan zoeken?

Dit zijn vraagstukken waar je als door DNYS opgeleid Systemisch Coach mee aan de slag gaat. Je leert persoonlijke groei en heling op een authentieke, holistische en ethisch veilige manier faciliteren.


Systemisch Coach opleiding Amsterdam

Start jij jouw reis vandaag nog?

Lees hier meer en schrijf je direct in


Ja, dat wil ik>

“Trauma is hell on earth. Trauma resolved is a gift from the gods.”

- Peter Levine -

Praktische informatie en inschrijven

Systemisch Coach opleiding


Programma
De opleiding duurt 14 dagen, verspreid over ongeveer vier maanden. Iedere maand staat een module gepland. Deze trainingsdagen vinden plaats in de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

Je gaat na het volgen van de eerste module daarnaast aan de slag met verschillende huiswerkopdrachten om je het coachschap eigen te maken.


Lesdata 2024

Tijden
Weekenden: 11.00-18.00
Midweek: 10.30 - 17.30

Data
  • 22 t/m 26 april (midweek)
  • 16, 17, 18 mei
  • 14, 15, 16 juni
  • 5, 6, 7 juli
Prijs
€1.850,- excl. BTW (€2.238,50 incl.)

Betalingsregeling
Het is mogelijk om in termijnen te betalen (voor een wat hoger totaal bedrag). Mocht je dat willen, stuur dan na je inschrijving een mail naar administratie@denieuweyogaschool.nl.

Examens & diploma's
De opleiding wordt afgesloten met een aantal praktijk momenten waar je inhoudelijk feedback ontvangt over je vaardigheden als coach. Na voltooiing van de opleiding ontvang je een diploma. Met dit diploma wordt je opgenomen bij Het Nieuwe Yoganetwerk.

Veelgestelde vragen
Heb je nog vragen? Neem dan eens een kijkje op de veelgestelde vragen pagina. Staat jouw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op via: info@denieuweyogaschool.nl


DNYS Café | 2024 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?