Meditatie

Binnen De Nieuwe Yogaschool is er veel aandacht voor meditatie en bewustwording. In het rooster zijn er verschillende momenten voor meditatie ingebouwd waarvan sommigen gratis en open zijn voor iedereen, ongeacht het lidmaatschap.

1) Stadsverlichting (gratis toegang voor iedereen)
Iedere zondagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Zet in stilte je intentie voor de nieuwe week bij de Stadsverlichting stiltemeditatie.

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, vragen we mensen om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken. De Nieuwe Yogaschool stelt studio 1 en haar huiskamer voor iedereen open die daar behoefte aan heeft. Als mensen samen stil zijn hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek.

Stadsverlichting is een initiatief van Tijn Touber. Bezoek de website van Stadsverlichting om meer te lezen.

2) Free Meditation (gratis toegang voor iedereen)
Ochtend meditatie: Ma t/m vr van 08.30 tot 09.15 uur.
Avond meditatie: Ma t/m do van 22.00 - 22.30 uur.

3) Leren mediteren
Iedere maandag van 20.00 - 21.00 uur 
Meditatie is een fijne manier om rust te vinden, jezelf te leren kennen en tot inzichten te komen. Meditatie is een individueel onderzoek waarbij het belangrijk is om zelf te gaan ervaren wat voor jou het beste werkt. 


Tijdens deze les kun je kennis maken met verschillende manieren van meditatie. Je toolbox wordt steeds meer uitgebreid en je ervaart hoe je de geest kunt trainen om uiteindelijk 'master van je mind' te worden. Deze meditatieles is speciaal bedoeld voor yogi’s die willen beginnen met mediteren.
> Entree is voor niet-leden 15 euro per persoon
4) Explore silent sitting 
Iedere dinsdag van 18.30 - 20.00 uur.
Als de gedachtes, emoties en sensaties van het fysieke lichaam hun energetische dans hebben gedanst in het licht van jouw bewustzijn en jij bent in staat ze niet meer te voeden door het loskoppelen van je aandacht, dan ontstaat er iets magisch.

Er ontstaat ruimte om je bewust te worden van een compleet andere staat van Zijn die er blijkbaar altijd al was. Een staat die zich laat kenmerken door een diepe rust, ruimte, stilte en tevredenheid. In de spiritualiteit wordt dit Presence (aanwezigheid), het Nu, genoemd.
> Entree is voor niet-leden 15 euro per persoon