Meditatie De Nieuwe Yogaschool | De Nieuwe Yogaschool

Meditatie

Binnen De Nieuwe Yogaschool is er veel aandacht voor meditatie en bewustwording. In het rooster zijn er verschillende momenten voor meditatie ingebouwd waarvan sommigen gratis en open zijn voor iedereen, ongeacht het lidmaatschap.

1) Wim Hof Methode en meditatieles
Elke dinsdag en donderdag geeft leraar Sijbrand Maal of Simone Heijhoff een WHM & Meditatieles. Deze les (die in het Nederlands wordt gegeven) begint standaard met de ademhalingsoefening uit de Wim Hof methode (WHM), welke als intens kan worden ervaren. Deze ademhalingsoefening heeft vergaande positieve gevolgen voor het fysieke lichaam en uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een sterk bewustzijn verruimend effect heeft. Op de website van Wim Hof (innerfire.nl) kun je veel (wetenschappelijk onderbouwde) informatie vinden over deze methode die inmiddels wereldwijd beoefenaars heeft.

De oefening zal op den duur een diepe ontspanning, rust en ruimte (presence) openbaren. De energie in de Studio zal veranderen en de uitnodiging is om deze staat van presence te verdiepen in de meditatie die volgt direct na de ademhalingsoefening. Een mooie gelegenheid om dieper in jezelf te gaan en zonder oordeel aanwezig te zijn met wat zich aandient. Het draait in dit samenzijn om Self Realisatie (een directe ervaring van wat je bent). We eindigen de les met een wat langere Savasana. Nieuwsgierig? Boek deze les in ons lesrooster.

Let op: neem een eigen deken, doek of trui mee om warm te blijven. Je kan afkoelen tijdens de les.

2) Maandelijks 'stilte' ochtend retreat met Sijbrand & Mariken
Elke eerste zondag van de maand geven wij online een 4 uur durend ochtend retreat. Het programma is iedere keer hetzelfde. We gaan drie keer achter elkaar 45 minuten in stilte zitten (met 15 minuten pauze tussen de stilte meditaties in). Daarna sluiten we af met een talk + sharing. Dit bewezen 'concept' biedt jou de mogelijkheid om te verzachten en steeds meer samen te smelten met het spul waar jij en ik en alles om ons heen uit ontstaat en na zijn levensloop weer in zal verdwijnen: bewustzijn. De realisatie van ons Zelf als 'I am That' is absoluut magisch en opent een ongelimiteerd potentieel van ervaringen, zowel individueel als universeel.

Boek deze les in ons workshoprooster

3) Iedere donderdagochtend online Silent Sitting & Sharing met Sijbrand
Met deze wekelijkse online bijeenkomst bieden we de mogelijkheid om structureel samen te komen. Op een mentaal, emotioneel, spiritueel en lichamelijk niveau worden we hierdoor steeds weer herinnerd aan onszelf. Deze 'continue herinnering en verdieping' is zo belangrijk als het gaat om zelfrealisatie en de vaak uitdagende integratie in alle aspecten van ons dagelijkse leven. Sijbrand leidt de bijeenkomst in, daarna zitten we samen in stilte en we sluiten af met een Satsang/Sharing waarin er gedeelt kan worden en/of vragen gesteld kunnen worden.


Boek deze les in ons lesrooster

4) De 6-weekse online meditatiecursus op De Nieuwe Yogaschool Online

Johan heeft – samen met een aantal andere docenten – een 6-weekse online meditatiecursus samengesteld. Met de online meditatiecursus ga je in 6 weken op reis in jezelf en ervaar je verschillende vormen van meditatie. Zo zal je meer ontdekken over jezelf, leren om bewust in het ‘Nu’ te zijn en meditatietechnieken ontwikkelen waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Mediteren kan je leren. Of je nu een beginner bent of al heel wat ‘zituren’ hebt.

Lees meer over deze online training op; www.denieuweyogaschoolonline.nl

5) De 40-Daagse op De Nieuwe Yogaschool Online
De 40-daagse biedt je de mogelijkheid om jezelf 40 dagen lang dagelijks onder te dompelen in de spirituele transmissie van de sharings en de meditaties. En dit voor een symoblisch bedrag van €1,-. Het programma spreekt voor zich. De uitnodiging is om elke dag een sharing te luisteren om vervolgens in stilte te mediteren. De meditaties duren 45 minuten, maar staar je daar niet blind op. Het is natuurlijk prima om het rustig en in je eigen tempo op te bouwen.

Lees meer over deze online training op; www.denieuweyogaschoolonline.nl

6) Het online One Day Retreat
Heb je behoefte aan een adempauze? Een moment van rust midden in je dagelijkse leven? Laat je dan door Johan, Sijbrand en Mariken begeleiden in een One Day Retreat in je eigen huis. Het One Day Retreat is een ééndaags retreat gevuld met 7 korte practices verdeeld over de ochtend, middag en avond. Mediteer en reflecteer met Johan. Flow en verstil met yogalessen van Johan en Mariken. En ervaar de kracht van je adem met simpele, maar krachtige ademhalingsoefeningen met Sijbrand.

Lees meer over deze online training op; www.denieuweyogaschoolonline.nl

DNYS Café | 2024 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?