Vinyasa teacher training 200 uur

“De allermooiste yoga houding is het leven zelf” 


Johan over zijn leraarschap

Mijn eerste kennismaking met yoga kwam voort uit een groot verlangen om een manier te vinden om met mijn angst en onrust om te gaan. Ik wilde leren hoe ik deze angst en onrust kon durven voelen zonder er voortdurend voor weg te lopen. Ik hoopte een manier te vinden om me er niet door te laten leiden en het los te kunnen laten. Om vrij te kunnen zijn. Ik herinner me hoe confronterend die eerste yogalessen voor me waren. Destijds was ik in de veronderstelling dat fysieke kracht, lenigheid en balans de kwaliteit van de les bepaalden. Met de meeste houdingen had ik grote moeite.

Hoewel ik op de mat behoorlijk in gevecht kon zijn met mezelf, voelde ik al gauw hoe yoga me sterker maakte. Fysiek en mentaal. Bovenal heeft het me bewust gemaakt van hoe ik in het leven sta. Ik werd me bewust dat ik andere keuzes kon maken dan ik tot dan toe geleerd was. Bewust van alle patronen en conditioneringen. Bewust van waar mijn verantwoordelijkheden liggen en waar deze ophouden. Ik leerde los te laten wat niet meer dienend was. Dit bewustzijn geeft me meer en meer het inzicht dat ik onderdeel ben van een groter geheel. Steeds meer ben ik me gaan verdiepen in de filosofie, de anatomie en de asanatechnieken.

Na mijn eerste teachertrainingen begon ik mijn inzichten te delen. Ik kwam erachter dat het me veel voldoening geeft wanneer ik met anderen deel wat mijzelf zo goed doet. Tot de dag van vandaag zou ik het leraarschap willen omschrijven als het delen van je eigen ervaringen. Zo blijven je teachings zuiver en wordt het niet pretentieus. En hoe meer je ervaart, hoe meer je te delen hebt met anderen. Een proces wat nooit ophoudt.
Ik realiseerde me hoe mijn leraarschap zich vertaalt in ieder ander aspect van mijn leven. Dat de yoga pas echt begint wanneer ik van de mat afstap. Het integreren van de filosofie, de kennis en waardevolle inzichten verrijkt mijn leven en maakt het nog meer betekenisvol.
Het is mijn intentie om, samen met een team van professionals, jou de kracht van yoga en meditatie te laten ervaren. Om vanuit die verbinding te leven. Te luisteren. Te handelen. Te zijn. Hoe meer je hier expressie aan geeft, hoe meer je anderen inspireert dat ook te doen. Dit is voor mij waar leraarschap over gaat.

Nieuwsgierig hoe yoga mijn leven heeft verrijkt? Lees dan hier verder. 

Over deze opleiding


Start: klik hier
 voor alle startdata
Duur: 8 maanden
Locatie: Amsterdam 
Lesdagen: vrij, za & zon
Kosten: €2250 ex. btw (€2722,50 incl. btw)
Voertaal: Nederlands (m.u.v. enkele Engelstalige workhops)

Informatiebijeenkomst >

opleiding bewustzijns coach


Het ambacht
Tijdens onze opleiding word je getraind om op kundige en veilige wijze een professionele yogales te kunnen geven. Het vak van de vinyasa yogaleraar is allereerst een ambacht. Kennis van het menselijk lichaam, de functie van de asana’s, de variaties en de belangrijke adjustments zijn essentieel. In vinyasa is het van belang om adem en beweging te synchroniseren. Zo ontstaat een flow. Je wordt gedurende de opleiding begeleidt in het schrijven van een helder en volledig script om je studenten in deze flow te kunnen begeleiden.  Ook je houding voor een groep, je stemgebruik, hoe je de lesruimte gebruikt en hoe je de yogafilsofie integreert in je les zijn cruciaal. Dit is de ambachtelijke kant. 

Persoonlijke groei
Onze yogaopleiding besteedt veel aandacht aan persoonlijke groei en ontwikkeling, hierbij staat de mat van de yogaleraar centraal. Authenticiteit binnen het docentschap vormt de rode draad binnen de training. Waar ligt jouw kracht als docent? Waarin onderscheid jij je van andere leraren? Hoe kun je jezelf als yogaleraar laten zien aan anderen op een manier die je wellicht niet gewend bent? Hoe stel je je kwetsbaar en authentiek op, zodat de boodschap van jouw les van hart tot hart wordt overgebracht.

Als yogaleraar realiseer ik mij steeds vaker dat mijn leraarschap zich vertaalt in ieder ander aspect van mijn leven. Voor mij begint yoga pas echt wanneer ik van de mat afstap. Het integreren van de filosofie, deze kennis en waardevolle inzichten verrijkt mijn leven en maakt het betekenisvol.

Exclusief videoplatform voor Teacher Training studenten
Hier vind je een aantal video's van de onderwerpen die tijdens de Vinyasa en Yin opleiding aan bod komen. 

Het videoplatform is er voor jou als student ter ondersteuning van je proces tijdens je Teacher Training. Zodat je in je eigen tijd de behandelde stof kunt terugkijken, kan bestuderen en kan integreren.

Wat zit er in de Training
* 8 inspirerende weekenden vol kennisoverdracht, inzichten en levenslessen, begeleidt door een team van professionals. Ieder met een eigen, unieke achtergrond en specialisme. Onze diverse talenten, competenties en passies maken de opleiding tot een rijk geheel
*Aandacht en begeleiding voor jouw persoonlijke practise om deze naar een hoger niveau te tillen
* Een uitgebreid onderzoek naar het integreren van opgedane kennis en inzichten in jouw werk als toekomstig vinyasa yogaleraar
* Een leerzame zoektocht naar het authentieke leraarschap in jezelf
* Een inspirerend proces waarin het toekomstig leraarschap je uitnodigt om in je kracht te staan en los te laten wat niet meer dienend is
* Persoonlijke begeleiding in het ambacht van het leraarschap door zeer ervaren leraren plus je eigen mentor
* Boekpresentaties waarin je wordt uitgenodigd om je persoonlijke visie te leren delen
* Een intiem en zeer waardevol groepsproces waarin we er zijn voor elkaar groei in een veilige omgeving
* Toegang tot het videoplatform waarin je diverse video’s kunt terugkijken over de behandelde stof. Zodat je het grondig kunt bestuderen en integreren
* Na afronding van de examens ontvang je het erkende yoga-allience diploma
* Het nieuwe yogaboek en 7 extra yogalessen in denieuweyogaschool
* Toegang tot het Teacher Training videoplatform
* Vinyasa Teacher Training 200 uur
* Erkend door de Yoga Alliance
* Gemiddeld 7 maanden
* 4 praktijkdagen met de groepsmentor
* Persoonlijke ontwikkeling o.l.v. Johan Noorloos
* Intervisie met een kleine groep o.l.v. Johan Noorloos


Locaties 
De hoofdlocatie voor onze opleidingen is de nieuwe yogaschool in amsterdam. 

Daarnaast bieden we onze opleiding aan op verschillende locaties in nederland. De eerstvolgende training buiten Amsterdam is de vinyasa teacher training in leeuwarden.

*  De Nieuwe Yogaschool > Amsterdam
*  Club Yoga > Leeuwarden 

Combinatie korting

Wanneer je ervoor kiest om bij ons opleidingsinstituut twee 200 uur trainingen te volgen (Vinyasa, Yin of de Bewustzijnscoach), dan kun je kiezen uit één van de volgende 2 opties:

  • €500 korting op de tweede 200 uurs training (Vinyasa, Yin of Bewustzijnscoach)

Online 100 uur vinyasa yoga lerarenopleiding
Als je eerder de 100 uur online vinyasa yoga lerarenopleiding hebt gevolgd, dan sluit deze 200 uurs gecertificeerde vinyasa teacher training daar mooi op aan. En ontvang je €800 korting. Je kan voor deze speciale factuur mailen naar administratie@denieuweyogaschool.nl.

2021 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ