De Nieuwe Yogaschool

Veelgestelde vragen

Over Yogatherapie

 1. Voor wie is deze opleiding? Ben je nieuwsgierig naar de therapeutische kracht van yoga?
      •    Zoek je verdieping in je persoonlijke proces?
      •    Voel je het verlangen om je fysieke of mentale klachten te onderzoeken en te verlichten?
      •    Heb je de wens om jouw leraarschap te verdiepen en te verrijken?
      •    Wil je op een deskundige manier yoga therapeutische technieken integreren in een groeps- of privéles.

 2. Hoe Lang duurt de opleiding? Deze opleiding duurt gemiddeld drie maanden.

 3. Waar vindt de opleiding plaats? De opleiding vindt plaats in de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam.

 4. Is er een examen? Er zijn gedurende de opleiding diverse momenten waar jij als student, onder begeleiding, oefent in de therapeutische methodieken, instrumenten en technieken. Hierop ontvang je constructieve feedback. Er is geen examen.

 5. Krijg ik een diploma aan het einde van de opleiding? Na afronding van de opleiding ontvangt iedere student een diploma. Met dit diploma mag je jezelf inschrijven bij Het Nieuwe Yoganetwerk.

 6. Wat als ik een opleidingsdag niet deel kan nemen? Je kunt in totaal twee dagen missen. Mocht je meer dagen niet op de school aanwezig kunnen zijn dan zul je een aanvullende opdracht moeten volbrengen. In overleg is er de mogelijkheid om bepaalde onderdelen via Zoom te volgen.

 7. Zijn er opdrachten in deze opleiding? Wat is de studielast? Iedere module is een aaneenschakeling van een aantal dagen in De Nieuwe Yogaschool. Tijdens deze dagen is er veel kennisoverdracht. Bovendien is er ruimte om samen met docenten en medestudenten de aangeboden stof eigen te maken. Daarnaast zijn er diverse schrijf- lees -  en praktijk opdrachten die uiteraard enige tijd en aandacht vragen. De hoeveelheid uren die dit van je vraagt is afhankelijk per persoon. Ga uit van een gemiddelde totale tijdsbesteding van 140 uur. (dit is dus inclusief de live dagen op de school).

 8. Wat trek ik aan tijdens de opleidingsdagen? Tijdens de opleidingsdagen raden we aan om comfortabel zittende kleding te dragen. Houd er verder rekening mee dat we in de leslokalen (studio’s) geen schoenen dragen. Neem desgewenst (een extra paar) sokken mee of beweeg je desgewenst op blote voeten door onze school.

 9. Is deze opleiding gecertificeerd? Deze training is gecertificeerd door Het Nieuwe Yoganetwerk. Dit is het netwerk van en voor yogadocenten, trainers en coaches, die door De Nieuwe Yogaschool zijn opgeleid. De waarden waar ons opleidingsinstituut en het Nieuwe Yoga Netwerk voor staan zijn veiligheid, verbinding, integriteit en gelijkwaardigheid. Bezoek de website van Het Nieuwe Yoganetwerk voor meer informatie.
 10. Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Stuur een mail naar: info@denieuweyogaschool.nl


  LET OP
  Het is belangrijk je ervan bewust te zijn dat de yogatherapie opleiding geen vervanging is voor (een) therapie, medisch advies, diagnose of andere medische behandeling. Iedere wijziging of stopzetting van de therapeutische, psychologisch, psychiatrische of andere medische behandeling dient te geschieden onder toezicht en begeleiding van de behandelend medisch specialist.

DNYS Café | 2024 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?