Veelgestelde vragen opleiding tot bewustzijnscoach | De Nieuwe YogaschoolVeelgestelde vragen Bewustzijnscoach opleiding


1. Voor wie is deze opleiding?

Of je nu al coach bent of nog geen ervaring hebt met coachen, wel of geen yogadocent bent, deze opleiding tot bewustzijnscoach is geschikt voor iedereen die een behoefte voelt om stappen te zetten in zijn of haar persoonlijk groeiproces en de wens heeft anderen hierin te begeleiden. Een afgeronde yoga opleiding of ervaring met yoga is niet vereist.
 
2. Hoe lang duurt de opleiding tot bewustzijnscoach?
Deze opleiding duurt zes maanden.

3. Waar vindt deze opleiding plaats?
De opleiding vindt plaats in de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam
 
4. Is er een examen?
De opleiding wordt afgesloten met een aantal praktijk momenten waar je inhoudelijk feedback ontvangt over je vaardigheden als coach.

5. Krijg ik een diploma aan het einde van de opleiding?
Na afronding van de opleiding ontvangt iedere student een diploma. Met dit diploma wordt je opgenomen in het De Nieuwe Yogaschool Bewustzijnscoach Register.

6. Is deze opleiding gecertificeerd?
Deze training is gecertificeerd door Het Nieuwe Yoganetwerk. Dit is het netwerk van en voor yogadocenten, trainers en coaches, die door De Nieuwe Yogaschool zijn opgeleid. De waarden waar ons opleidingsinstituut en het Nieuwe Yoga Netwerk voor staan zijn veiligheid, verbinding, integriteit en gelijkwaardigheid. Bezoek de website van Het Nieuwe Yoganetwerk voor meer informatie.
 
7. Wat als ik een opleidingsdag niet kan deelnemen?
Je kunt in totaal drie dagen missen. Mocht je meer dagen niet op de school aanwezig kunnen zijn dan zul je een aanvullende opdracht moeten volbrengen.

8. Zijn er opdrachten in deze opleiding? Wat is de studielast?
Iedere module is een aaneenschakeling van een aantal dagen in De Nieuwe Yogaschool. Tijdens deze dagen is er veel kennisoverdracht. Bovendien is er ruimte om samen met medestudenten de aangeboden stof eigen te eigen te maken. Tussen de modules door zijn er supervisie en intervisie momenten ingeroosterd. Daarnaast zijn er diverse schrijf -  en praktijk opdrachten die uiteraard enige tijd en aandacht vragen. De hoeveelheid uren die dit van je vraagt is afhankelijk per persoon. Ga uit van een gemiddelde totale tijdsbesteding van 200 uur.

9. Is er een literatuurlijst voor de opleiding?
Ja. Bij aanvang van de opleiding ontvang je een werkboek, reader van 'Het Inzicht' van Johan Noorloos en The Bhagavad Gita Revealed: A Living Teaching for Our Times van Sat Shree. Verder dien je zelf aan te schaffen:

Thuiskomen in Jezelf van Hal & Sidra Stone
De fontein, vind je plek. Grip op je leven door inzicht in je familiesysteem van Els van Steijn


10. Wat word ik met deze opleiding?
In de Opleiding tot Bewustzijnscoach word je opgeleid tot coach. Omdat de opleiding vanuit De Nieuwe Yogaschool wordt aangeboden vinden wij het zeer passend om je vakmanschap toe te spitsen op bewustzijnscoaching. Het is aan de student zelf om zich coach ofwel bewustzijnscoach te noemen.

11. Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op via: info@denieuweyogaschool.nl
 
12. Wat trek ik aan tijdens de opleidingsdagen?
Tijdens de opleidingsdagen raden we aan om comfortabel zittende kleding te dragen. Houd er verder rekening mee dat we in de leslokalen (studio’s) geen schoenen dragen. Neem desgewenst (een extra paar) sokken mee of beweeg je desgewenst op blote voeten door onze school.

LET OP
Het is belangrijk je ervan bewust te zijn dat de bewustzijnscoach opleiding geen vervanging is voor (een) therapie, medisch advies, diagnose of andere medische behandeling. Iedere wijziging of stopzetting van de therapeutische, psychologisch, psychiatrische of andere medische behandeling dient te geschieden onder toezicht en begeleiding van de behandelend medisch specialist. DNYS Café | 2023 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?