Yin yoga & self inquiry

Yin yoga is een milde en meditatieve beoefening waarbij de uitnodiging ligt de aandacht te verplaatsen van het denken naar de gevoelservaring. In deze les wordt yin yoga gecombineerd met meditatief zelfonderzoek. Self inquiry nodigt uit tot het onderzoeken van wat je werkelijk bent in tegenstelling tot wat je denkt te zijn. Wanneer we tot dit contemplatieve onderzoek overgaan, zullen beperkende overtuigingen en aannames over jezelf en de wereld worden doorzien en wegvallen of hun betekenis verliezen. Wanneer dit gebeurt openbaart zich een ruimte van vrede. Deze tijdloze ruimte van vrede is wat we in essentie zijn.

Het verblijven in de yinhoudingen voor een aantal minuten geeft ons de gelegenheid om de aandacht naar binnen te richten en te onderzoeken wat waarachtig is. Wanneer we observeren wat van moment tot moment plaatsvindt, kunnen we onderscheid leren maken tussen de rauwe ongefilterde ervaring en de interpretatie, het verhaal van de mind.

Iedere sensatie, emotie of gedachte, zowel prettig als onprettig is veranderlijk, nooit stabiel. Maar wat is het dat dat waarneemt? Wat of wie is de 'ik' die zich bewust is van het veranderlijke? Is dat zelf ook veranderlijk?

Zittende meditatie is ook onderdeel van deze les.

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

E-mail
info@denieuweyogaschool.nl

Openingstijden

Maandag             08.00 - 22.00 uur
Dinsdag 08.15 - 22.00 uur
Woensdag         07.00 - 22.00 uur
Donderdag 08.15 - 22.00 uur
Vrijdag 08.00 - 18.00 uur
Zaterdag 08.30 - 17.30 uur
Zondag 08.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief

2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule