Ashtanga

Het grote verschil met de andere yogalessen bij De Nieuwe Yogaschool is dat er bij Ashtanga yoga een vaste serie van houdingen wordt uitgevoerd. Een groot voordeel hiervan is dat je snel vorderingen zult maken in de serie. Een ander groot voordeel is dat, als je de serie eenmaal een beetje kent, je je aandacht naar binnen kunt verleggen: op de ademhaling, de gerichte blik, de bandha's, op de manier waarop je karakter zich manifesteert in je yogabeoefening; genoeg om te oefenen. Eigenlijk dus op datgene waar yoga uiteindelijk over gaat.

Ashtanga yoga is een fysieke, intense vorm van yoga en je zult al snel merken dat je kracht en flexibiliteit enorm toenemen.
Afhankelijk van je eigen niveau zul je door de docent verschillende variaties van de oefeningen aangeboden krijgen.

BASIC ASHTANGA

In deze Basic Ashtanga worden de houdingen uit de Ashtanga Primary Series op een kalme wijze doorlopen en uitgelegd. Er zal uiteraard veel aandacht zijn voor de juiste ademhaling en focus. Dit is bij uitstek een les voor de meer beginner yogi, die graag wil leren hoe je bepaalde houdingen op een juiste en verantwoorde manier uitvoert."

Als je zwanger bent, laat het vooraf altijd aan de docent weten zodat deze hier rekening mee kan houden.

ASHTANGA-LES OP ZATERDAG (LEVEL: GEVORDERD)

Veel mensen beoefenen al jaren ashtanga yoga, zonder te weten waar de naam van deze stijl eigenlijk voor staat. In de zaterdagles zullen we telkens de eerste 15 minuten een deel van de achterliggende ashtanga filosofie bespreken. Want wat oefenen we nu eigenlijk? En wat zingen we? En hoe heeft deze filosofie vorm gekregen in de houdingen die we telkens opnieuw uitvoeren? Daarna wordt de serie houdingen binnen het gekozen thema in een redelijk hoog tempo doorlopen. Niet voor beginners.

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

Openingstijden

Maandag             8.00 - 22.00 uur
Dinsdag 8.15 - 22.00 uur
Woensdag         7.00 - 22.00 uur
Donderdag 8.15 - 22.00 uur
Vrijdag 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag 8.30 - 17.30 uur
Zondag 8.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule