denieuweyogaschool.nl

Contactgegevens

Laurierstraat 109

1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl


IBAN nummer

NL64INGB0006115882

BTW nr. 853161847B01

KVK nr 58741186

Workshops

Advanced study (50 hr): Schoolverlichting

10 / 25 | € 635,25
27 september 2019 17:00 - 21:30 UUR
Inschrijven
Advanced study (50 hr):...
10 / 25 | € 635,25
27 september 2019 17:00 - 21:30 UUR
Inschrijven
Johan N...
les wordt gegeven doorJohan Noorloos
27 september 2019 17:00 - 21:30 UUR
10 / 25 | € 635,25
Inschrijven

Schoolverlichting is een initiatief van De Nieuwe Yogaschool om kinderen in Nederland de meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness te laten ervaren. Vanuit onze School hebben we programma's ontwikkeld waarin onze trainers een half uur per week kinderen onderwijzen en de leerkracht ondersteund. In deze training word je opgeleid om dit programma zelf te kunnen geven. We doen stilte-oefeningen in de klas en blijven dicht bij de zintuigen om te ontdekken dat er in jezelf altijd een stille plek is waar je naartoe kunt gaan. Behalve een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten zal het vooral van waarde zijn voor het algehele welzijn van het kind en een fijne en veilige sfeer in de groep bevorderen.

Soms denken leerkrachten dat het uitvoeren hiervan een grote tijdsinvestering is. Kostbare tijd die je niet kunt missen. Maar eenmaal aangeleerd ontstaat in enkele minuten rust in de groep, is er meer betrokkenheid en concentratie en hebben kinderen weer de ruimte de stof tot zich te nemen. Betrokken kinderen die zich met een open mind kunnen concentreren, geven de leerkracht rust en ruimte. Je besteedt er tijd aan om juist tijd te krijgen.

Voor wie?
Voor yogadocenten, leerkrachten en voor iedereen die kinderen graag wil helpen zich veilig te voelen en in hun kracht te zetten. 


De inhoud
In de vijfdaagse Advanced study Schoolverlichting word je vanuit verschillende expertises opgeleid om zowel kinderen als leerkrachten te begeleiden en te inspireren om de instrumenten van yoga, meditatie en mindfulness op een veilige manier toe te kunnen passen.

Dag 1:

- Opening Johan Noorloos, introductie en visie Schoolverlichting
- Johan Noorloos (yogaleraar en leerkracht): essentie van Yoga
- Tijn Touber (meditatieleraar): essentie van meditatie en mindfulness.
- Jentien Keijzer (psycholoog): wetenschappelijke onderbouwing vanuit bio- en neuropsychologie en kwantumfysica toegespits op het brein van een kind (deel 1)

Dag 2:
- Thema 1 en 2 aandacht en emoties, gedachten & lichaam met Rosan Oosterom (yogadocent, trainer, coach)
- Jentien Keijzer (deel 2)

Dag 3: 
Helen Purperhart (kinderyogadocent, kindercoach en maatschappij leraar): Relaxed lesgeven aan kinderen, innerlijk kindwerk en samenwerken met yoga.

Dag 4:
- Tijn Touber vervolg
- Thema 3 en 4: liefde & angst en zelfvertrouwen met Anneke van Bokhoven (yoga- en kinderyoga docent, trainer, massage therapeute en leerkracht). 
- Jentien Keijzer (deel 3) 

Dag 5:

- Thema 5 en 6: samenwerking & verbinding en dankbaarheid met Emma Rosier (pedagoog, trainer/coach, kinderyoga docent, yoga docent)
- Johan Noorloos vervolg 
- Jentien Keijzer (deel 4)  


Quotes leraren
Johan: ''Vanuit mijn jarenlange ervaring als leerkracht heb ik mogen ervaren dat yoga en meditatie niet alleen een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten heeft, maar dat het vooral van waarde is voor het algehele welzijn van kind en leerkracht en een fijne en veilige sfeer in de groep brengt.''

Tijn Touber: “Wat ik kinderen zou willen meegeven is dat het goed is om bepaalde dingen te leren en ambitie te hebben. Maar tegelijkertijd ben je al iets, je bent al prachtig. Je leert dat er in jou een plek is waar je tot rust kunt komen, waar het veilig is, goed is. Dat is een life skill die zo wezenlijk is.“

Jentien Keijzer: ''In deze opleiding is het mijn intentie om docenten, ouders en verzorgers inzichten en kennis te geven over een aantal wezenlijke aspecten van ons menszijn - en hoe zij dit kunnen leven en zo doorgeven aan hun leerlingen en kinderen. Ik geloof dat wanneer (zelf) bewustzijn voor kinderen een natuurlijk gegeven is, dit de basis legt van het zich veilig voelen in zichzelf. En daarmee in de wereld.''

Helen Purperhart: ''Het is mijn missie om professionals te inspireren om kinderen op weg te helpen om te groeien tot zelfbewuste volwassenen die keuzes kunnen maken voor een betere wereld en een gezond en gelukkig leven.''


Impressie


Om in te schrijven, klik op 'direct inschrijven'. Voor vragen kun je een email sturen naar: teachertraining@denieuweyogaschool.nl

Wil je meerdere Advanced Studies combineren voor een 300 uurs Yoga Alliance certificaat? KLIK HIER > voor meer informatie.

This workshop is held in Dutch.

Rooster
vrijdag 27/9: 17.00 - 21.30 uur
zaterdag 28/9: 12.00 - 19.00 uur
zondag 29/9: 12.00 - 20.00 uur
zaterdag 5/10: 12.00 - 19.00 uur
zondag 6/10: 12.00 - 19.00 uur

Data: vrijdag 27 september t/m zondag 6 oktober

Offline