Johan Noorloos Teacher Training Vinyasa | De Nieuwe Yogaschool

Chariva: ik ben hier om te leren

Voor ik het weet is het 18 maart 2016. Tijd voor de eerste lesavond. 'Waarom ben je hier?' Ik heb geen antwoord. Niet direct in ieder geval. Ik weet het niet zo goed.

Ben ik hier vanuit mijn wens om persoonlijk te groeien? Om beter in mijn kracht te komen staan? Om meer controle over mijn mind te krijgen? Om meer compassie te ontwikkelen? Om in het kader van ‘spread the joy’ yogajuf te kunnen worden? Of is het een combinatie van dit alles?

Na tien minuten weet ik meer dan eerst. Ik ben hier om te groeien, om de beste versie van mezelf worden.
Ik heb inmiddels een ‘oefengroep’ om me heen verzameld om op te – je raadt het al – oefenen. Het is wel even slikken als ik voor het eerst voor de ‘klas’ zit, alle ogen op mij gericht. Ik, in de rol van yogajuf… Een vreemde ervaring. En niet te vergelijken met, bijvoorbeeld, een werkgerelateerde presentatie. Ik zit hier namelijk als mezelf, zonder masker.

Het is just me, myself and I. Oh ja: en een volle klas. Dat voelt best bloot, kan ik je zeggen. Maar er zit niets anders op. Ik haal een paar keer diep adem. Bloot is mooi. Oncomfortabel zijn ook. Want zonder wrijving geen glans. En zonder weerstand geen groei.

Chariva is schrijfster. Lees haar volledige blog over de Johan Noorloos Yin Teacher training op vivonline!

2021 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ