website

Contactgegevens

Laurierstraat 109

1016 PL Amsterdam

Contact email


IBAN nummer

NL64INGB0006115882

BTW nr. 853161847B01

KVK nr 58741186

Workshops

Advanced study (50 hr): Yoga en Meditatie voor kinderen - 'Schoolverlichting' @ A'dam = VOL

Advanced study (50 hr):...
Johan N...
les wordt gegeven doorJohan Noorloos

ADVANCED STUDY (50 HR): YOGA EN MEDITATIE VOOR KINDEREN (OP DE BASISSCHOOL) - 'SCHOOLVERLICHTING'

Start 20 februari, in Amsterdam

Schoolverlichting (Yoga en Meditatie voor kinderen) is een initiatief van De Nieuwe Yogaschool om kinderen in Nederland de meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness te laten ervaren. Vanuit onze school hebben we programma's ontwikkeld waarin onze trainers een half uur per week kinderen onderwijzen en de leerkracht ondersteunt. In deze training word je opgeleid om dit programma zelf te kunnen geven. We doen stilte-oefeningen in de klas en blijven dicht bij de zintuigen om te ontdekken dat er in jezelf altijd een stille plek is waar je naartoe kunt gaan. Behalve een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten zal het vooral van waarde zijn voor het algehele welzijn van het kind en een fijne en veilige sfeer in de groep bevorderen.

Soms denken leerkrachten dat het uitvoeren hiervan een grote tijdsinvestering is. Kostbare tijd die je niet kunt missen. Maar eenmaal aangeleerd ontstaat in enkele minuten rust in de groep, is er meer betrokkenheid en concentratie en hebben kinderen weer de ruimte de stof tot zich te nemen. Betrokken kinderen die zich met een open mind kunnen concentreren, geven de leerkracht rust en ruimte. Je besteedt er tijd aan om juist tijd te krijgen.

Voor wie?
Voor yogadocenten, leerkrachten en voor iedereen die kinderen graag wil helpen zich veilig te voelen en in hun kracht te zetten.


Wat gaan we doen?
In de vijfdaagse Advanced study Schoolverlichting word je vanuit verschillende expertises opgeleid om zowel kinderen als leerkrachten te begeleiden en te inspireren om de instrumenten van yoga, meditatie en mindfulness op een veilige manier toe te kunnen passen.

Dag 1:

- Opening Johan Noorloos, introductie en visie Schoolverlichting
- Johan Noorloos (yogaleraar en leerkracht): essentie van Yoga

Dag 2:
- Jentien Keijzer (psycholoog): wetenschappelijke onderbouwing vanuit bio- en neuropsychologie en kwantumfysica toegespits op het brein van een kind (deel 1)
- Thema 1 en 2 aandacht en emoties, gedachten & lichaam met Rosan Oosterom (vinyasa & yin yogateacher)

Dag 3:
- Jentien Keijzer (deel 2)
- Thema 3 en 4: liefde & angst en zelfvertrouwen met Emma Rosier (pedagoog, trainer/coach, kinderyoga docent, yoga docent).

Dag 4:
- Helen Purperhart (kinderyogadocent, kindercoach en maatschappij leraar): Relaxed lesgeven aan kinderen, innerlijk kindwerk en samenwerken met yoga.

Dag 5:
- Tijn Touber (meditatieleraar): essentie van meditatie en mindfulness.
- Thema 5 en 6: samenwerking & verbinding en dankbaarheid met Anneke van Bokhoven (yoga- en kinderyoga docent, trainer, massage therapeute en leerkracht).

Dag 6:
- Jentien Keijzer (deel 3)
- Johan Noorloos vervolg


Leraren aan het woord:

Johan: ''Vanuit mijn jarenlange ervaring als leerkracht heb ik mogen ervaren dat yoga en meditatie niet alleen een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten heeft, maar dat het vooral van waarde is voor het algehele welzijn van kind en leerkracht en een fijne en veilige sfeer in de groep brengt.''

Tijn Touber: “Wat ik kinderen zou willen meegeven is dat het goed is om bepaalde dingen te leren en ambitie te hebben. Maar tegelijkertijd ben je al iets, je bent al prachtig. Je leert dat er in jou een plek is waar je tot rust kunt komen, waar het veilig is, goed is. Dat is een life skill die zo wezenlijk is.“

Jentien Keijzer: ''In deze opleiding is het mijn intentie om docenten, ouders en verzorgers inzichten en kennis te geven over een aantal wezenlijke aspecten van ons menszijn - en hoe zij dit kunnen leven en zo doorgeven aan hun leerlingen en kinderen. Ik geloof dat wanneer (zelf) bewustzijn voor kinderen een natuurlijk gegeven is, dit de basis legt van het zich veilig voelen in zichzelf. En daarmee in de wereld.''

Helen Purperhart: ''Het is mijn missie om professionals te inspireren om kinderen op weg te helpen om te groeien tot zelfbewuste volwassenen die keuzes kunnen maken voor een betere wereld en een gezond en gelukkig leven.''


ImpressieOm je in te schrijven, klik op 'direct inschrijven' bovenaan deze pagina. Voor vragen kun je een email sturen naar: teachertraining@denieuweyogaschool.nl

Wil je meerdere Advanced Studies combineren voor een 300 uurs Yoga Alliance certificaat? KLIK HIER > voor meer informatie.

This workshop is held in Dutch.

Rooster
zaterdag 20/02: 12.00 - 19.00 uur
zondag 21/02: 12.00 - 19.00 uur
maandag 22/02: 09.30 - 17.30 uur
dinsdag 23/02: 09.30 - 17.30 uur
woensdag 24/02: 09:30 - 17:30 uur

Data: 20, 21, 22, 23 & 24 februari, 2021
Locatie: De Nieuwe Yogaschool, Amsterdam

Offline