denieuweyogaschool.nl

Contactgegevens

Laurierstraat 109

1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl


IBAN nummer

NL64INGB0006115882

BTW nr. 853161847B01

KVK nr 58741186

Workshops

Advanced study (50 hr): Bewustzijnsontwikkeling met Johan Noorloos en Jentien Keijzer

1 / 23 | € 635,25
11 november 2019 09:30 - 17:30 UUR
Inschrijven
Advanced study (50 hr):...
1 / 23 | € 635,25
11 november 2019 09:30 - 17:30 UUR
Inschrijven
Johan N...
les wordt gegeven doorJohan Noorloos
11 november 2019 09:30 - 17:30 UUR
1 / 23 | € 635,25
Inschrijven

Jentien Keijzer en Johan Noorloos bieden samen de Advanced Study 'Bewustzijnsontwikkeling' aan. Deze opleiding neemt je mee op een reis door onze menselijke bewustzijnsontwikkeling waarin je diepgravend inzicht krijgt in de aard van het leven, jezelf en je medemens.

Bewustzijnsontwikkeling met Jentien Keijzer
In de opleiding Bewustzijnsontwikkeling leer je het menszijn vanuit verschillende wetenschappelijke en esoterische invalshoeken begrijpen. De opleiding geeft een verdiepingsslag op het gebied van wijsheid en wetenschap en nodigt je middels deze combinatie uit tot een fundamenteel vertrouwen in ons bestaan. De opleiding is toegankelijk voor een ieder die zichzelf en zijn medemens grondig wil begrijpen en is daarmee ook uitermate geschikt voor voor hulpverleners, (yoga) docenten, coaches en therapeuten.

In een vierdelige serie lezingen (interactieve hoorcolleges) wordt door Jentien Keijzer, ons menszijn holistisch en gestructureerd behandeld, vanuit neurologische, (bio)psychologische, kwantummechanische en esoterische invalshoeken.
In de colleges worden universele abstracties en wetmatigheden begrijpelijk uitgelegd en toepasbaar gemaakt en krijg een holistisch overzicht van de menselijke basismechanismen die ten grondslag liggen aan al ons denken, voelen en handelen. In een informele groepssetting word je uitgenodigd je bewustzijn te openen, ontwikkelen en verbreden en kun al wat je leert desgewenst op eigen wijze integreren in je werk, lessen, therapieën of coachingssessies.

In vier dagdelen zullen achtereen de volgende thema's behandeld worden (twee thema's per keer):

- Thema 1: Evolutie & de reis van Bewustzijn
Wat is het verhaal binnen alle scheppingsverhalen? Hoe verbinden we dit aan de wetenschappelijke kijk op het ontstaan van het leven? Wat is de intentie van dat leven en hoe verbind ik deze abstracties aan mijn dagelijkse realiteit?

- Thema 2: Universele wetmatigheden, levenscycli & archetypen
Welke fundamentele wetten bestaan er in ons universum? Hoe kan ik deze universele wetmatigheden herkennen en gebruiken in mijn leven? Hoe gebruik je symbolische archetypen om de aard, richting en intenties van je levenspad te duiden?

- Thema 3: Bewustzijn & aandacht
Wat is de aard van ons bewustzijn? Welke rol heeft ons bewustzijn in ons leven? Welke niveaus van bewustzijn zijn er? Wat is de werking en het effect van aandachtstraining? Hoe leer ik mijn en aandacht beheersen en focussen?

- Thema 4: De persona & ons instrumentarium
Wat is onze persona, ons ego? Welke functie heeft onze persona ten opzichte van ons bewustzijn? Wat kan ik met de verschillende onderdelen of voertuigen van mijn persona (mentaal, emotioneel en fysiek) en hoe leer ik deze beheersen in plaats van er door beheerst te worden?

- Thema 5: Zelfvertrouwen, & authenticiteit
Wat betekent zelfvertrouwen en hoe ontwikkel je dat als mens? Wat vraagt het van ons om puur, echt en authentiek te zijn? Wat zijn de basisrichtlijnen om vanuit zelfvertrouwen en authenticiteit te leven en functioneren?

- Thema 6: Gevoelens & zijnstoestanden
Wat zijn gevoelens en hoe kunnen wij ze begrijpen? Wat zijn onze motieven achter ons denken, voelen en handelen? Hoe gebruik ik gevoel als kompas voor mijn leven? Hoe verhouden gevoelens zich tot de dualiteit van onze wereld en hoe gebruik ik deze dualiteit voor mijn bewustzijnsontwikkeling?

- Thema 7: Samenwerking & verbinding
Wat is onze ware natuurlijke aard en wat zijn onze evolutionaire en drijfveren? In welk opzicht zijn we sociale dieren en wat is er uniek aan ons menszijn op dit vlak? Op welke manier en op welke niveaus zijn we met elkaar verbonden? Wat gebeurt er met ons brein en lichaam tijdens ware verbinding en afstemming?

- Thema 8: Scheppingskracht & dankbaarheid
Hoe leer ik mijn intenties te richten op bewuste scheppingskracht? Wat is de kracht van dankbaarheid, op persoonlijk maar ook universeel niveau? Waar gaat mijn menswording over en hoe kan ik bewust en intentioneel manifesteren?

Tijdens deze module worden al deze vragen diepgravend behandeld maar ook praktisch beantwoord om je een heldere visie te bieden over menszijn in deze moderne tijd.

Persoonlijke ontwikkeling en opstellingen/systemisch werk met Johan Noorloos
Binnen drie uitgebreide workshops met Johan wordt er intensief en actief gewerkt en getraind op inzichten in en aanvoelen van systemen waar je zelf deel van uitmaakt en de systemen die je in je werk en andere contacten tegenkomt. Een belangrijke werkvorm is de zogeheten opstelling. Onder begeleiding van Johan wordt een thema ingebracht. Daarna wordt met behulp van representanten een opstelling gedaan. De kracht hiervan is enorm. In vaak zeer korte tijd wordt blootgelegd wat onderliggende mechanismen zijn. Vervolgens biedt de opstelling ruimte om oplossingsgericht te werken, zodat je in je volle kracht kunt gaan staan. Het schept ruimte.

'Elke keer weer raak ik opnieuw onder de indruk en word ik geraakt door deze manier van werken die zeer diepgaand en verstild is. Er zijn weinig woorden en ingrepen van buitenaf nodig om tot mooie inzichten te komen'

In zijn workshops zal Johan yoga en meditatie integreren ter ondersteuning en verdieping van het proces. 
Yoga wil bovenal van invloed zijn op het leven na de yogales. De yogamat of het meditatiekussen kan een metafoor zijn voor het leven van alledag. Een yogales begint pas ten volle als je van de mat afstapt. Het is daarom belangrijk om goed te beseffen dat het op die yogamat vaak nogal onaangenaam is. Op die twee vierkante meter wordt de weerstand als het goed is heel bewust opgezocht. Pijn wil je nooit, weerstand altijd. Omdat die je sterker maakt en stimuleert om los te laten wat je niet meer van pas komt. Het verschil tussen pijn en weerstand is levenskunst. “Dient dit mij, of doe ik mezelf geweld aan”, is een belangrijke mantra. Vanuit “benutte” weerstand kun je op de vruchtbaarste manier in actie komen.

Wat onderzoek je en oefen je op de yogamat en wat zou je daarvan graag in je dagelijks leven willen meenemen? Doorademen bijvoorbeeld? Grenzen wel verkennen, maar ze niet overschrijden? Wilskracht ontwikkelen en compassie met jezelf, zodat je grenzen kunt verleggen? De ruimte innemen die er voor je blijkt te zien? In plaats van te reageren op impulsen, gelijkmoedig kunnen waarnemen?

In mijn geschiedenis durfde ik vaak geen keuzes te maken. Ik was bang om iemand te kwetsen, om te mislukken of om wat me dierbaar was los te moeten laten. Ik was bang om te zeggen waarnaar ik verlangde, om mijn talenten te gebruiken. Ik hield mezelf liever klein. Arjuna’s twijfels en angsten in mijn lievelingsboek, de “Bhagavad Gita”, zijn voor mij geen verzonnen verhaal of iets wat iemand duizenden jaren geleden overkomen zou kunnen zijn, het is de waarheid. Arjuna’s vertwijfeling brengt hem verder. Hij leert boven de verwarring van de menselijk emoties uit te stijgen. Dit heeft het leven ook mij geleert. Het geeft mij veel voldoening om anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Leef zoals je het liefst zou willen leven. Doe wat je het liefste doet. Verwezenlijk je dromen. Doe datgene waarvan je diep in je hart weet dat je het moet doen. De weerstand of de groeipijn die je tegenkomt is dezelfde als die bij yoga: gebruik hem, roep hem op, voel en laat hem verdwijnen.
Een grotere verbondenheid met je eigen vrijheid heeft invloed op je relaties, op je werk, op de manier waarop je met uitdagingen omgaat. Helpt je je dromen verwezenlijken. Stimuleert je te streven naar oprechte expressie van jouw zijn, als mens hier op aarde.

Video's
Maak kennis met Johan en Jentien via de onderstaande video's:

- Over Liefde, emoties en dienstbaar zijn > Klik hier  
- Angst & Vertrouwen > Klik hier
 
Bio
Jentien Keijzer > Klik hier
Johan Noorloos > Klik hier
Gastdocent Ingrid de Bruijn > klik hier

Aanmelden
Om in te schrijven, klik op 'direct inschrijven'. Voor vragen kun je een email sturen naar: teachertraining@denieuweyogaschool.nl

Wil je meerdere Advanced Studies combineren voor een 300 uurs Yoga Alliance certificaat? KLIK HIER > voor meer informatie.

Deze studie wordt gegeven in het Nederlands.

Prijs: €525 ex. btw / € 635,25 incl. btw
Data: 11 november t/m 15 november 2019
Tijd: ma t/m vr van 09:30 - 17:30 uur

Club portal
X
Enable add to home screen
Install this webapp on your iPhone: tab share and then Add to homescreen
Offline