denieuweyogaschool.nl

Contactgegevens

Laurierstraat 109

1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl


IBAN nummer

NL64INGB0006115882

BTW nr. 853161847B01

KVK nr 58741186

Workshops

Advanced study (50 hr): Hatha Yoga with Moena

1 / 23 | € 635,25
25 maart 2019 09:00 - 17:30 UUR
Inschrijven
Advanced study (50 hr):...
1 / 23 | € 635,25
25 maart 2019 09:00 - 17:30 UUR
Inschrijven
Moena d...
les wordt gegeven doorMoena de Jong
25 maart 2019 09:00 - 17:30 UUR
1 / 23 | € 635,25
Inschrijven

Als er wordt gesproken over yoga dan wordt er vaak gesproken over Hatha Yoga. Dat is op zich ook niet zo gek, want wist je dat Hatha Yoga de mother of all styles of yoga is? Alle andere yogavormen die je kent, zoals Iyengar, Ashtanga en het modernere Kundalini zijn afgeleid van Hatha Yoga. In deze vijfdaagse Advanced Study leer je alles over Hatha Yoga & Hatha Filosofie. Hatha Yoga vormt niet voor niets de hoeksteen van de yoga, het biedt een rijke basis waar je bij elke vorm van yoga profijt van zult hebben, zowel als (gevorderde) yogi als teacher!

Wat is Hatha Yoga?
Hatha bestaat uit de woorden Ha en Tha wat in het Sanskriet zon en maan betekent. De zon staat voor actie, de maan staat voor verinnerlijking. Deze contrasterende energieën komen samen in Hatha yoga. Door je concentratie en adem te sturen naar bepaalde punten in je lichaam, breng je daar je bewustzijn om negatieve energie af te voeren om zo blokkades te doorbreken. Het doel van Hatha yoga is absolute balans tussen geest, het fysieke - en energielichaam.

“Wanneer de adem zwerft, is de geest onrustig, maar wanneer de adem stil is, is de geest ook stil.”
- Hatha Yoga Pradipika

De Indiase ‘vader van de yoga’, Sri Patanjali, beschreef ruim tweeduizend jaar geleden in zijn Yogasutra’s acht verschillende yogastadia van leefregels over hoe je een zinvol leven kunt leven. Het eerste voorschrift, yama, gaat over de ethische normen. Het tweede, niyama, over zelfdiscipline. Het derde en vierde stadium vormen de hoofdingrediënten van Hatha yoga, namelijk asana en pranayama. Asana staat voor lichamelijke oefening en pranayama voor het beheersen van de ademhaling. Daarnaast legt Hatha yoga de nadruk op Bandhas (energiesloten) en Mudras (lichaamshoudingen waarbij energie gekanaliseerd wordt). Kriyas (reinigingstechnieken) zijn de basis en voorbereiding voor alle practice.

Belangrijkste leerdoelen van deze Advanced Study
- Je leert een klassieke Hatha Yoga les te geven op basis van de opbouw van het Chakrasysteem.
- Je leert begrijpen hoe Hatha yogahoudingen een positieve invloed hebben op de constitutie van het lichaam volgens de Ayurvedische filosofie van de Tridoshas.
- Je leert reinigingstechnieken (Kriyas) en deze te vertalen naar modern gebruik.
- Je leert ademhalingstechnieken, Bandha’s en Mudra’s en hoe deze energieblokkades op kunnen heffen.
- Je leert de Hatha Yoga filosofie ontdekken en deze te vertalen naar het alledaagse bestaan. Yoga begint immers pas wanneer je de Yogaschool uit stapt :)

Over Moena
Moena is een gecertificeerde Jivamukti-docent die haar yogareis begon met een Hatha Yoga Teacher Training, gebaseerd op het principe van Critical Alignment. Moena heeft een scherp oog voor uitlijning en houdt van persoonlijke connectie creëren in een groep. Ook hebben Moena en Mantra’s hebben een levenslange liefdesrelatie.

Moena haar kwaliteit is om alle verschillende individuen zich welkom en verbonden te laten voelen in haar lessen en trainingen. Haar overtuiging is dat authentiek zijn uiteindelijk deze reis van zelfontdekking zo interessant maakt.

Deze studie wordt gegeven in het Nederlands.

Data: 25 - 29 Maart 2019 
Tijd: 09:00 - 17:30 hr 
Prijs: 525 eur ex VAT / 635,25 inc VAT

Om in te schrijven, klik op 'direct inschrijven'. Voor vragen kun je een email sturen naar: teachertraining@denieuweyogaschool.nl

Wil je meerdere Advanced Studies combineren voor een 300 uurs Yoga Alliance certificaat? KLIK HIER > voor meer informatie.