website

Contactgegevens

Laurierstraat 109

1016 PL Amsterdam

Contact email


IBAN nummer

NL64INGB0006115882

BTW nr. 853161847B01

KVK nr 58741186

Talk & Meditatie (75 min) NL

Talk & Meditatie (75...
Sijbrand Maal
gegeven doorSijbrand Maal

(The class is in Dutch) Als de gedachten, emoties en sensaties hun energetische dans hebben gedanst in het licht van jouw bewustzijn en jij bent in staat ze niet meer te voeden door het loskoppelen van je aandacht, dan ontstaat er iets magisch. Er ontstaat ruimte om je bewust te worden van een compleet andere staat van Zijn die er blijkbaar altijd al was. Een staat die zich laat kenmerken door een diepe rust, ruimte, stilte, tevredenheid en vrede. In de spiritualiteit wordt dit Presence (aanwezigheid), het Nu, genoemd. 

Het is de presence die toegang geeft tot de Jnana, de verlichte (zelf)kennis. We zullen tijdens dit samenzijn een veilige context creëren waarin de presence en alles wat zich daaruit ontvouwd (daarmee bedoel ik dus niet alleen de individuele maar ook de universele aspecten van jezelf) direct door jou ervaren kunnen worden. Door de stilte, rust en ruimte die ontstaat wordt het voor jou steeds natuurlijker om te onderscheiden (begrijpen en voelen) wat er zich in jou afspeelt. Je wordt je steeds meer bewust van je on(der)bewuste en bent dus in staat om een andere, hogere, bewuste, meer vanuit het hart & liefde & waarheid keuze te maken dan voorheen. Besef hoe ongelooflijk bijzonder dat is. Jij kan dus echt de kwaliteit van je leven drastisch veranderen. Jij kan dat! Je transformeert dat wat gelooft angstig, klein en afgesneden te zijn van binnenuit. We ontwaken!  


Ik zal eerst kort ingaan op het principe van Silent Sitting en vervolgens zullen we samen 45 minuten stil zijn. De les zal worden gegeven in Studio 2 en daar zijn meditatie stoeltjes, kussens en gewone stoelen aanwezig. Op een meditatiekussen zitten mag, maar is dus zeker niet nodig. Na de 45 minuten stilte zal het samenzijn overgaan in een Sharing en is er voldoende tijd beschikbaar voor eventuele vragen of wat er dan ook ontstaat in het moment.

Besef dat het bovenstaande veel makkelijker gezegd is dan gedaan. De stilte ervaren is gezien het 'geschreeuw' van de body / mind al uitdagend genoeg en vergt in beginsel discipline en vastberadenheid. Verder hoor je in de stilte ook zaken die je liever wilt blijven negeren en verdringen dus dit kan confronterend zijn. Maar geloof me, op het moment dat je contact maakt met Jezelf, weet en voel je dat het elke 'traan' waard was. We vinden en ervaren onszelf als puur, absoluut bewustzijn en daarvan is er maar 1.... en dat ben jij, de bron van alles, hoe gaaf is dat. 

Wees welkom in liefde en waarheid. Veel liefs,
Sijbrand

Offline