Wie ben ik?

Wie ben ik?, is een vraag die ik mezelf zo vaak heb gesteld. Tot een aantal jaar geleden had niemand mij een bevredigend antwoord kunnen geven op deze vraag. Ik had er de hele wereld voor afgereisd.

Sommigen zijn van mening dat het 'ik' waarmee ze naar zichzelf verwijzen ergens in hun hoofd zit. Anderen denken dat het 'ik' ergens in of rondom het hart verborgen zit. In de talloze meditaties ervaar ik sinds enige jaren steeds hetzelfde antwoord op mijn eigen vraag: Ik ben zijn. Dat is het. Het belangrijkste wat ik ooit heb kunnen doen, heb ik al gedaan. Ik ben er.

Ik ben zijn. Ik ben leven. En aandacht geeft me de mogelijkheid om bewust te zijn. Ik ben bewustzijn in de vorm van een menselijke ervaring. Net als jij. Door te mediteren train ik mijn aandacht waarin ik mezelf oefen in opmerkzaamheid. Ik word de waarnemer. Het verstilt. Aandacht is het kostbaarste bezit dat jij en ik hebben. Aandacht maakt ons tot ware tovenaars.


‘’Ik ben zijn. Ik ben leven.’

Mijn leven veranderde van een reactief leven naar een creatief leven. Het bewustzijn, wat de essentie is van wie we zijn, schrijft Eckhart Tolle zo treffend, wordt zich bewust van zichzelf. Het verrijkt mijn leven en meer. Ik voel blijdschap om dit met jou te delen. Om de inzichten, wijsheid en waarheid in meditatie zelf te kunnen ervaren.

Namasté,
Johan

 

Wie ben ik?

Terug

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

E-mail
info@denieuweyogaschool.nl

Openingstijden

Maandag             08.00 - 22.00 uur
Dinsdag 08.15 - 22.00 uur
Woensdag         07.00 - 22.00 uur
Donderdag 08.15 - 22.00 uur
Vrijdag 08.00 - 18.00 uur
Zaterdag 08.30 - 17.30 uur
Zondag 08.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief

2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule