Nieuws De Nieuwe Yogaschool | De Nieuwe Yogaschool

Het proces van ontwaken

Ik vind het bijzonder om te mogen ervaren hoe processen continue een andere vorm in het leven aannemen. Nog bijzonderder is het om te mogen voelen, dat er voor datgene wat zich in het moment aandient een universele oplossing is. Nu ik dit typ, voel ik weer dat dit zo’n wonderbaarlijk proces is, het spiritueel ontwaken. Dit is typisch een onderwerp waarover ik niet uitgeschreven raak. Omdat het een continue ontdekken is van het weten dat je het niet weet, en tegelijkertijd is het vertrouwen zo onvoorwaardelijk. Om het even in Jip en Janneke taal te vertalen, soms moet je in het diepe springen. Wetende dat je gedragen zal worden.

Ik geloof dat, wat er nu op wereldniveau gebeurt een enorme impact heeft op onze samenlevingen. Het heeft een impact op verschillende niveaus van geluk tot verdriet. Ook geloof ik dat wij dit direct of indirect allemaal op onze eigen manier verwerken, en natuurlijk bekijken we het ook allemaal vanuit ons eigen perspectief. Eén ding voelt voor mij als zeker, en dat is dat we allemaal geconfronteerd worden met de waarheid. Voel in dit moment waar deze fase in het leven voor jou als waarheid voelt.. 


‘Spring in het diepe, wetende dat je gedragen zal worden.’

Daar waar ik in mijn 1e alinea schreef dat er een universele oplossing voor is, wil ik er graag aan toevoegen dat ik mij besef dat het heel ‘makkelijk’ typen is. En vooral lastig te verwoorden. Daarom heb ik ervoor gekozen om een brief te (her)schrijven waar ik de bekende metafoor heb gebruikt, de transformatie van rups naar vlinder. Stiekem, toch wel mijn lievelingsmetafoor!

Ik hou ervan om brieven te schrijven. Het mooie van brieven schrijven is dat wanneer je beschrijft wat je voelt en de content van het verhaal of de gebeurtenis weglaat, je al gauw ontdekt dat het universeel inzetbaar is. Want uiteindelijk gaat het om wat we voelen. Om het een stukje persoonlijker te maken, heb ik deze brief meerdere keren in het leven aan mijzelf geschreven en gespiegeld. Voor mij staat het symbool voor het proces van spiritueel ontwaken, het overwinnen van ziekte, de dood en de liefde. Ik nodig je graag uit om deze brief vanuit jouw perspectief te lezen, hoe jij deze hele periode ervaart en te voelen voor welk proces in het leven dit voor jou resoneert.

Het proces van…
spiritueel ontwaken.


‘’Daar ergens in de verte had een rupsje een cocon om zichzelf heen gebouwd. Tegen beter weten in, voelde dat toentertijd heel vertrouwd. Want in die cocon heeft het rupsje ontzettend veel kracht en warmte gekregen. Daar waar het rupsje toen al tevreden was met ‘genoeg’ voelde dat al als een grote zegen. Maar toch, diep in zijn/haar hart had het rupsje een diep verlangen, en wilde hij/zij graag een vlindertje zijn. Die gedachte vond zij ó zo fijn. Het gevoelsmatige door moeten vechten maakte het rupsje namelijk best wel moe.

Daarom creëerde het universum in tijd en ruimte een situatie.. en sleepte het rupsje naar dat veilige plekje toe. Maar stiekem was het rupsje ook wel bang voor de enorme transformatie die ze zal ondergaan en voor alles wat haar straks te wachten zal staan. Niet wetende wat er komen gaat, wanneer hij/zij het coconnetje verlaat.


‘Niet wetende wat er komen gaat.'

Toch.. dapper als het rupsje was besloot zij zich aan de natuur over te geven en te vechten voor een nieuw gelukkig leven. Want in zijn/haar cocon voerde het rupsje een zware strijd en raakte zelfs voor even de controle kwijt.

Op een dag scheen een zonnestraaltje door zijn/haar cocon, dit was het moment waarop voor het rupsje een nieuw leven begon. Daar waar hij/zij zichzelf eindelijk mocht ontpoppen in de warmte van de zonnestralen. Al gauw merkte het rupsje dat dit de bron was waar hij/zij pure liefde en vrede kon halen.Nu spreidt het vlindertje zijn/haar kleurrijke en mooie vleugels uit in het licht, ze geniet van al haar vormen, het is een prachtig gezicht.

Het vlindertje vliegt over grote zeeën, oceanen, langs de hoogste bergen. Rust op de allermooiste bloemen en durft daar nectar te halen. Ook houdt het vlindertje van de sterren, de planeten en de maan en vliegt het vlindertje graag bij de nacht. De aangename stilte heeft haar tot eindeloze dromen gebracht."

"Fly like a butterfly there is no end anymore! Timeless..’’

Liefs,
Laurentia

Child of the Universe, the world is my playground

Over de auteur:
Laurentia Lucienna is werkzaam als e-commerce manager in de modewereld en brengt dit graag samen met spiritualiteit, bestudeert de Bhagavad Gita & The Motherbook en geniet van het leven in het nu.

Het proces van ontwaken

Terug
DNYS Café | 2024 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ

Login

Wachtwoord kwijt?