Covid-19 | tijdelijk alleen yoga bij je thuis!

Covid-19 heeft een flinke stempel gedrukt op onze manier van leven, zowel binnen als buiten de yogaschool. Wij geloven daarom ook dat handelen vanuit liefde nog belangrijker is in tijden van crisis! Jouw veiligheid en gezondheid staan daarbij voorop. Om te zorgen dat we veilig samen kunnen komen in de school volgen we het protocol van De Vereniging Yogascholen Nederland, dat is goedgekeurd door de overheid. Hieronder lees je welke maatregelen dat precies zijn en hoe je jezelf kunt voorbereiden op je les. Zo zorgen we er samen voor dat de school een veilige plek is om weer samen yoga te beoefenen!

Update 15 december

In de persconferentie van gisteravond, maandag 14 december, werden de nieuwe maatregelen voor de komende 5 weken aangekondigd. Dit betekent voor ons dat we tot en met 19 januari de deuren moet sluiten. Wat betekent dit voor jou? Helaas is het fysiek volgen van de lessen - met een studio vol mede-yogi's - niet meer mogelijk, maar het goede nieuws is dat al onze lessen doorgaan via de livestream! Zo kunnen we toch op een positieve manier aan onze gezondheid en welzijn blijven werken. De lidmaatschappen bij De Nieuwe Yogaschool worden of verlengd óf financieel gecompenseerd. Je vindt hieronder alles op een rijtje:

Hoe nu verder: yoga bij je thuis

Al onze studio 1 lessen zijn te volgen via onze livestream. Zo hoef jij niks te missen en zelfs je huis niet uit. Rol je mat uit in je eigen woonkamer en geniet van je favoriete les! Ook tijdens de kerstdagen zijn onze lessen te volgen! Ook hebben we prachtige online trainingen op De Nieuwe Yogaschool Online. Wil jij bijvoorbeeld leren mediteren of je verder verdiepen in de yogafilosofie? Dan is dit dé plek voor jou.

Wat betekent dit voor mijn type lidmaatschap?

♥ Jaarabonnement, maandabonnement van 1 maand, 12-rittenkaart of 10-rittenkaart: je tijdsduur wordt verlengd!
De tijdsduur van je jaarabonnement, je maandabonnement van 1 maand, 12-rittenkaart of 10-rittenkaart wordt verlengd met de tijd dat we dicht zijn (5 weken).

♥  Onbeperkt maandabonnement studiolessen: je worddt gecompenseerd!
Tot en met 19 januari zijn al onze yogalessen voor jou beschikbaar via onze livestream. Het financiële verschil tussen een online livestream abonnement van €29 per maand en het onbeperkte maandabonnement voor studiolessen (€65 per maand) wordt verrekent met de eerstvolgende incasso. Hier hoef jij als student dus niks voor te doen, wij doen dit voor jou.

We zijn dankbaar dat we dit samen kunnen doen en we danken jullie voor alle hartverwarmende berichten. We horen ook de wens dat sommige studenten liever hun maandabonnement doorbetalen ter ondersteuning van de yogaschool. Om hier de ruimte voor te geven kan je ons steunen door middel van een donatie via deze link.

We zijn super dankbaar dat we dit samen kunnen doen en we sturen jullie zo spoedig mogelijk een update als er weer studiolessen gereserveerd kunnen worden. We hopen je snel op de mat te zien in onze virtuele Shala!

Namasté,
Team De Nieuwe Yogaschool

Wanneer de yogaschool weer open mag: lees hieronder meer

Veilig samenkomen in de school betekent voldoende ruimte. We zorgen voor voldoende ruimte tussen de matten, maar ook voldoende ruimte tussen de lessen. Dat betekent dat het lesrooster anders is dan je gewend was. We beginnen met een uitgebreid lesrooster in studio 1 en breiden het lesrooster verder uit, zodra de regels versoepelen. Het rooster vind je hier.

Voor iedere les zijn 30 plekken beschikbaar. Natuurlijk willen we zorgen dat iedereen een plekje heeft. We hebben er alle vertrouwen in dat dat mogelijk is. Jij kan daar ook aan bijdragen. Reserveer bewust en alleen als je ook echt komt. Mocht het toch een keer niet goed uitkomen, annuleer je reservering dan op tijd. Zo doen we het echt samen.

Kom je liever nog even niet naar de school? Dan hebben we goed nieuws. Al onze livelessen worden namelijk gelivestreamd. Zo kun je je favoriete lessen altijd vanuit je huiskamer volgen. Onze camera staat alleen op de docent gericht. Als student wordt je dus niet gefilmd. Hier lees je met welk abonnement je welke lessen kunt volgen.

Kun je ook niet wachten tot je weer naar de school toe kan? Hieronder vindt je de maatregelen die we hebben genomen op een rijtje.

In de school

De yogaschool is opnieuw ingericht. Niet alleen de woonkamer heeft een nieuw jasje, ook de rest van de school is zo ingericht zodat jij altijd voldoende afstand van je medeyogi kan houden. Hier vindt je alle maatregelen in de studio op een rijtje.

 • We hebben voldoende desinfecterend schoonmaakmiddel in de studio. Desinfecteer je handen bij binnenkomst en, als je wilt, bij het verlaten van de studio.
 • De ontvangst en de yogastudio zijn volledig ingericht op 1.5 meter afstand.
 • Wij houden de studio schoon. Onze hosts reinigen regelmatig alle deurknoppen.
 • We laten de ramen open. Zo wordt de studio voortdurend geventileerd en gelucht. Zorg er daarom wel voor dat je altijd wat warms meeneemt!

Kleedkamers, matjes & materialen

 • Neem zoveel mogelijk je eigen matje mee. Heb je geen eigen mat? Dan mag je een mat van ons gebruiken.
 • Props (blokken en meditatiekussens) mogen worden gebruikt, maar neem dan wel een grote handdoek mee of je eigen props natuurlijk!
 • Dekentjes zijn er even niet. De ramen blijven open ter ventilatie dus neem wat warms mee voor in de yinles of Savasana!
 • De kleedkamers en douches zijn dicht. Kleed je daarom alvast thuis om!
 • De kluisjes zijn weer open! Je spullen mogen mee de zaal in of, als je je daar goed bij voelt, in een kluisje. Voor & tijdens je yogales

 • De docent wijst je je plek in de zaal. De eerste yogi’s krijgen een plekje vooraan en zo werken we naar achteren.
 • Ga zoveel mogelijk voor of na de les naar de wc en liever niet tijdens de les. 
 • Je schoenen en spullen gaan in de tas mee de zaal in. Neem dus zo min mogelijk mee en zet je telefoon op vliegtuigstand. Een plekje voor je tas vind je in de grote witte kast aan de rechterkant. De kluisjes zijn ook weer open. Als dat goed voor je voelt, kun je je spullen ook weer in een kluisje kwijt.
 • De docent geeft alleen verbale aanwijzingen en demonstreert (waar mogelijk) de asanas.

Na je yogales

 • Gebruikte je een matje van ons? Maak dan na de les je matje schoon met desinfectant.
 • We vragen je mindful de studio te verlaten.Bereid je voor

Wat kun jij doen om je voor te bereiden? Hier vind je alles nog eens op een rijtje:

 • Begroet bevriende yogi’s met namasté in plaats van met een knuffel. Of een vreugdedansje.
 • Check vooraf. Beantwoord voor de les deze vijf gezondheidsvragen (link naar triagevragen). Blijf thuis wanneer je last hebt van verkoudheid, koorts of benauwdheidsklachten of wanneer iemand bij jou thuis hier last van heeft.
 • Kom, waar mogelijk, met de benenwagen of de fiets in plaats van met het OV.
 • Reserveer je les altijd vooraf. Alleen dan kun je aan de les meedoen.
 • Kun je toch niet naar de les komen? Annuleer op tijd! We willen dat iedereen mee kan doen en daar zorgen we samen voor.
 • Wees ruim op tijd (15-5 minuten van tevoren). 15 minuten voor de les gaat de deur open en mag je naar binnen. Je reservering is geldig tot 5 minuten voor aanvang van de les. Kom je daarna? Dan vervalt je reservering. Zorg dus dat je op tijd binnen bent.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomt en maak je matje schoon als je er een van ons hebt gebruikt.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee. Zo zorgen we dat er ruimte is voor ieders eigendommen.
 • Ga thuis vast naar de wc.
 • Kleed je zoveel mogelijk thuis om. Lukt dat echt niet? Dan mag je onze kleedkamer gebruiken. Douches zijn nog wel gesloten.
 • Houd altijd 1.5 meter afstand. We doen het samen!

Wat neem je mee?

 • Je eigen matje, als je er een hebt. Zo niet, dan hebben wij er een voor je.
 • Een grote handdoek om voor over de props te leggen. Of neem je eigen props mee.
 • Iets warms (dekentje, sjaal of vest) voor Yinles en Savasana.
 • Een waterfles of thermos om uit te drinken voor en na je les.

Yoga leert ons dat alles verandert. Deze tijden zijn een uitnodiging om buigzaam te zijn als bamboe. Als we allemaal flexibel omgaan met de aangepaste situatie en zorgen voor elkaar, dan kunnen we hier, binnen in de school, samen weer iets moois creëren. Wij hebben er alle vertrouwen in. In onszelf en in jou als student. We doen het samen.

Hieronder vind je de coronamaatregelen vanuit De Vereniging Yogascholen Nederland.

Namasté,
Team De Nieuwe Yogaschool
 


Covid-19 | tijdelijk alleen yoga bij je thuis!

Terug

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

Openingstijden

Maandag             8.00 - 22.00 uur
Dinsdag 8.15 - 22.00 uur
Woensdag         7.00 - 22.00 uur
Donderdag 8.15 - 22.00 uur
Vrijdag 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag 8.30 - 17.30 uur
Zondag 8.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule