Nieuws De Nieuwe Yogaschool | De Nieuwe Yogaschool

De herberg - Johan Noorloos

De Herberg

Ruim twee weken geleden kwam ik aan in de Amerikaanse staat Nevada. In het plaatsje Washoe Valley, voor een retreat. Hoewel ik je graag deelgenoot maak van mijn proces blijkt het naïef om te denken dat ik mijn inzichten meteen zou kunnen verwoorden.
Wat er gebeurt heeft tijd en ruimte nodig.

Wat veel impact heeft is de ervaring dat alles gevoeld wil worden. Juist datgene wat me het meest beangstigd en bedreigd.
Ik realiseer me dat ik deze reis niet maak om te zoeken wat ontbreekt, maar om te vinden wat er altijd al is geweest. De mysticus Rumi heeft mijn proces waar ik nu midden in zit zo helder verwoord: ''Dit mens zijn is een soort herberg. Elke ochtend weer nieuw bezoek. Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, een flits van inzicht komt als een onverwachte gast.
Verwelkom ze, ontvang ze allemaal gastvrij, zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt, die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat. Behandel dan toch elke gast met eerbied.

Misschien komt hij de boel ontruimen om plaats te maken voor extase. De donkere gedachte, schaamte, het venijn, ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns en vraag ze om erbij te komen zitten.

Wees blij met iedereen die langskomt. De hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd om jou als raadgever te dienen”.
Ik hoop dat onze school in Amsterdam dezelfde herberg mag zijn voor jou!

Vanuit een fenomenaal mooie plek op de wereld:

Namasté!
Johan
De herberg - Johan Noorloos

Terug
2021 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ