De Bhagavad Gita studiegroep / The Mother Study


The Bhagavad Gita studiegroep, start 24 maart 2020
De Bhagavad Gita is een scripture waarin verslag wordt gedaan van een gesprek tussen Arjuna en Krishna. Dit heilige boek, ook wel de bijbel van de Yogi genoemd, kent veel verschillende uitgaves en vertalingen.

De vertaling van Swami Shri Atmananda (leraar Sat Shree) is het uitgangspunt van deze Gita study, samen met de interpretaties van Sijbrand z'n leraar Sat Shree. "Zijn Bhagavad Gita onthullingen raken mij diep in mijn ziel. Het is wonderbaarlijk om te ervaren dat deze openbaring die 3500 jaar geleden werd opgeschreven mijn leven en het proces beschrijft waarin ik zit (en bewust of onbewust de hele mensheid). Het heeft mij laten zien dat deze 'journey of consciousness', dit natuurlijke proces van ontwaken een begin, een midden en een einde heeft. Als je weet wat er gebeurd, als je weet dat je in een proces van absolute transformatie zit die soms ongelooflijk intens is, dan is het makkelijker om te ontspannen, los en toe te laten. Je over te geven aan dat wat gebeurd, " aldus Sijbrand.

De Bhagavad Gita bestaat uit 18 hoofdstukken en is op te delen in 3 delen van 6 hoofdstukken. Deze studiegroep heeft betrekking op de eerste 6 hoofdstukken van de Gita. Het beschrijft het proces van het zien en ervaren van je onwetendheid en lijden (het bewust worden van je ego) tot aan de realisatie van het Self, de zelfrealisatie.

Elke week behandelen we op dinsdagavond het hoofdstuk dat je gedurende de week bestudeerd hebt. Je ontvangt hiervoor een werkboek, maar je kan ook de lessen van Sat Shree beluisteren of bekijken (http://www.satshree.org/teachings/gita-study/). De dinsdagavonden hebben een Satsang achtig karakter waarin we de content neutraliseren die gedurende de week omhoog is gekomen.

Vergis je niet, deze weken zullen niet ongemerkt voorbij gaan. Er zal een proces op gang komen of worden versterkt. Een resonantie met de teaching is nodig. Dus zorg dat je minimaal 1 les bij Sijbrand hebt gevolgd zodat je een beeld hebt van wat je kan verwachten.

Heb je al een keer deelgenomen aan de Gita Study groep en je wilt nogmaals meedoen? Weet dat je meer dan welkom bent en dat dit zeker aan te raden is. De ervaring leert dat deze studie elke keer weer iets nieuws van je jezelf laat zien. Alsof je elke keer precies leest, hoort en ervaart wat er op dat moment voor je nodig is.

Startdata 
24 maart 2020. Inschrijven kan hier

The Mother Study
Sri Aurobindo zet snel de toon, op pagina 2 schrijft hij: "There must be a total and sincere surrender; there must be an exclusive self-opening to the divine Power; there must be a constant and integral choice of the Truth that is descending, a constant and integral rejection of the falsehood of the mental, vital and physical Powers and Appearances that still rule the earth-Nature....... "There must be in no part of the being, even the most external, anything that maks a reserve, anything that hides behind doubt, confusions and subterfuges (uitvluchten), anything that revolts or refuses". "If part of the being surrenders, but another part reserves itself, follows its own way or makes its own conditions, then each time that that happens, you are pushing the divine Grace away from you".

Sri Aurobindo en Sat Shree winden er absoluut geen doekjes om. In duidelijke taal wordt het proces beschreven wat leidt tot 'A divine life' waarbij de individu zijn persoonlijke wil vrijwillig en totaal overgeeft en uiteindelijk samensmelt met de Universele krachten die het leven beheersen.

Een resonantie met Sijbrand en Mariken, ervaring vanuit de Gita Study of interesse in het werk van Sat Shree of Sri Aurobindo is zeker verreist voor deelname. Deze studie zal het transformatieve ontwakingsproces proces echt in gang zetten of versnellen.

Mariken en Sijbrand zijn sinds 1998 een koppel en bewandelen samen al jaren, met de nodige ups and downs, het spirituele pad. Ze hebben beide in Sat Shree hun Sat Guru gevonden. Ze zijn beide eigenaar van De Nieuwe Yogaschool en geven daar ook verschillende lessen. Samen hebben ze een vijf jaar oude dochter, Lievia. Dit is de eerste keer dat ze samen voor een groep staan.


De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

E-mail
info@denieuweyogaschool.nl

Openingstijden

Maandag             07.15 - 23.00 uur
Dinsdag 07.15 - 23.00 uur
Woensdag         07.15 - 23.00 uur
Donderdag 07.15 - 23.00 uur
Vrijdag 07.15 - 20.30 uur
Zaterdag 08.30 - 18.00 uur
Zondag 08.30 - 22.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief

2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule