'The Soul of Spring’ - Yin Yoga & Healing Concert met Irene en Terence

De natuur ontwaakt langzaam, de zon laat zich weer langer zien: het begin van de lente! Om dit te vieren, nemen Irene Sportel en Terence Samson je mee op een muzikale Yin Yoga reis! Ze stemmen zich af op de groep en elkaar en laten dan de magie ontstaan. Klanken van wereld- en mantramuziek, maar ook vrije improvisatie op hangdrums, kleine percussie instrumenten en gitaar zullen je omringen terwijl je je in rustige, helende yogahoudingen bevindt.

Terwijl Irene je in Yin yogahoudingen begeleidt, zal Terence je omringen met kalmerende klanken van zijn instrumenten. Na een reeks van oefeningen, kom je in de eindontspanning terecht, waar je lichaam en geest alle voordelen van de Yin houdingen in zich op kunnen nemen. Irene voegt zich bij Terence en samen geven zij je een ligconcert. Mantra's die je dieper de stilte in begeleiden, helende klanken die doordringen tot op celniveau. Opdat de lente ook in jou wordt aangewakkerd!

Sluit je ogen, laat de muziek als een deken over je heen vallen, geniet, ontspan..

Yin Yoga
In Yin Yoga bevinden we ons in zittende of liggende houdingen die een therapeutische stretch opleveren voor je lichaam. De houdingen richten zich op het bindweefsel: pezen, fascia en ligamenten. Dit weefsel heeft wat meer tijd nodig om te stretchen en daarom houden we de houdingen voor minstens 3-5 minuten aan. Je weefsel wordt gezonder, gewrichten versoepelen en de mobiliteit neemt toe.
Naast de fysieke voordelen van Yin Yoga geeft het je ook de mogelijkheid in je hart te landen en zo je hoofd tot rust te laten komen. Te verzachten en te verstillen. De klanken en muziek helpen je nog meer om in de ervaring op te kunnen gaan. Tijdens de houdingen zal Irene Reiki en Shin-do (energy healing) toepassen, om je zo nog meer te ondersteunen tijdens jouw innerlijke reis.

Je hebt geen yoga-ervaring nodig om aan deze workshop mee te kunnen doen. Alle benodigdheden, zoals je mat/kussen/deken, zijn aanwezig. Come as you are!

Over Irene Sportel
Irene is yogadocent, muzikant en voormalig arts. Tegenwoordig verdiept ze zich tevens in Tibetaans Energetische Heling (Shin-do) en geeft privé-sessies. Yoga en meditatie hebben een grote impact op haar leven gehad. Ze leerde (en leert nog steeds) om vanuit haar hart te leven en keuzes te maken die bij haar passen. Zo liet ze het artsenbestaan achter zich en leeft nu een leven vol muziek, yoga, heling en bovenal veel plezier!

Over Terence Samson
Terence bespeelt allerlei kleine percussie en instrumenten zoals Daf, Pandero, Congas, Tabla, Bansuri, Hang. Hij speelt vanuit z'n hart en staat bekend om zijn warme, prachtige strakke ritmisch genuanceerd en intuïtief spel. Terence is expert in Braziliaanse percussie. Hij maakte deel uit van de bekende didgeridoo band ’3ple-D’ samen met oa.s Lies Beijerinck en tourde hiermee over de hele wereld. Momenteel treedt hij regelmatig op met verschillende artiesten en geeft percussie workshops. Sinds 1,5 jaar vormt hij samen met Irene een muzikaal duo en samen geven ze regelmatig concerten, workshops en retraites.

Deze workshop wordt gegegeven in het Nederlands.

Datum: vrijdag 30 maart 2018
Tijd:
20.00 - 22.00 uur

Prijs: € 30,00

Direct inschrijven