De Bhagavad Gita studie groep met Sijbrand = VOL

Vanaf 30 oktober start Sijbrand Maal met een nieuwe Bhagavad Gita studiegroep. De Bhagavad Gita is een scripture waarin verslag wordt gedaan van een gesprek tussen Arjuna en Krishna. Dit heilige boek, ook wel de bijbel van de Yogi genoemd, kent veel verschillende uitgaves en vertalingen.

De vertaling van Swami Shri Atmananda (leraar Sat Shree) is het uitgangspunt van deze Gita study, samen met de interpretaties van Sijbrand z'n leraar Sat Shree. "Zijn Bhagavad Gita onthullingen raken mij diep in mijn ziel. Het is wonderbaarlijk om te ervaren dat deze openbaring die 3500 jaar geleden werd opgeschreven mijn leven en het proces beschrijft waarin ik zit (en bewust of onbewust de hele mensheid). Het heeft mij laten zien dat deze 'journey of consciousness', dit natuurlijke proces van ontwaken een begin, een midden en een einde heeft. Als je weet wat er gebeurd, als je weet dat je in een proces van absolute transformatie zit die soms ongelooflijk intens is, dan is het makkelijker om te ontspannen, los en toe te laten. Je over te geven aan dat wat gebeurd, " aldus Sijbrand.

De Bhagavad Gita bestaat uit 18 hoofdstukken en is op te delen in 3 delen van 6 hoofdstukken. Deze studiegroep heeft betrekking op de eerste 6 hoofdstukken van de Gita. De 6 hoofdstukken behandelen we in 7 weken. De eerste bijeenkomst is een introductie en daarna behandelen we elke week een hoofstuk. Het beschrijft het proces van het zien en ervaren van je onwetendheid en lijden (het bewust worden van je ego) tot aan de realisatie van het Self, de zelfrealisatie.

Elke week behandelen we op dinsdagavond het hoofdstuk dat je gedurende de week bestudeerd hebt. Je ontvangt hiervoor een werkboek, maar je kan ook de lessen van Sat Shree beluisteren of bekijken: http://www.satshree.org/teachings/gita-study. De dinsdagavonden hebben een Satsang achtig karakter waarin we de content neutraliseren die gedurende de week omhoog is gekomen.

Vergis je niet, deze weken zullen niet ongemerkt voorbij gaan. Er zal een proces op gang komen of worden versterkt. Een resonantie met de teaching is absoluut nodig. Dus zorg dat je minimaal 3 lessen bij Sijbrand hebt gevolgd zodat je een beeld hebt van wat je kan verwachten.

Heb je al een keer deelgenomen aan de Gita Study groep en je wilt nogmaals meedoen*? Weet dat je meer dan welkom bent en dat dit zeker aan te raden is. De ervaring leert dat deze studie elke keer weer iets nieuws van je jezelf laat zien. Alsof je elke keer precies leest, hoort en ervaart wat er op dat moment voor je nodig is.

Mocht je onverhoopt een bijeenkomst missen dan is interactie met Sijbrand via whatsapp, mail, FB, skype of face to face mogelijk.

Time to wake up!

Enkele reviews:
"In de aanwezigheid van Sijbrand en de groep is het zoveel makkelijker om je oude gewoontes op te geven en om te voelen wat je in weze bent. In de Bhagavad Gita lees je door welke processen je gaat als je het spirituele pad bewandeld. Dat geeft grote inzichten, sturing en herkenning, waardoor het leven zoveel makkelijker en duidelijker is." - Alice

-

''De Bhagavad Gita groep heeft me enorm geholpen bij het proces van ontwaken. Het is heel fijn om, met behulp van de transcripties van Sat Shree, een mental awareness te creëren bij wat er energetisch gebeurt.

Elk woord geschreven door Sat Shree voelt als waar en als de weg naar Waarheid. Het samenzijn is intens krachtig, waar alles wat boven komt meteen in het licht wordt gezet.

Sijbrand is puur, recht vanuit het hart en een altijd vanuit Waarheid sprekende teacher, die spreekt in kwetsbaarheid en met humor. Elke week kijk ik enorm uit naar het samenzijn en voelt het als een blessing om hier bij te mogen zijn. Het heeft me thuis gebracht, terug bij mijn Ware Zelf.'' - Ellemarie

-

''In de Gita studiegroep vond ik een plek voor nieuwe stappen in mijn bewustwordingsproces. Niet eerder heb ik mensen gevonden die zo kraakhelder kunnen verwoorden wat er met je gebeurt op je reis naar meer (zelf)inzicht als Sat Shree en Sijbrand.
Het is net alsof ik op het juiste moment de juiste gidsen heb gevonden voor het ‘laatste stuk van de expeditie’. Waar ik dacht dat ik ‘er’ al was en goed snapte wat ik ben, wezen zij naar een top waar ik slechts een glimps van gezien had. Direct voelbaar als de hoogste waarheid. Samen gingen we op weg. Liefdevol en onverbiddelijk als nodig, zorgde Sijbrand ervoor dat we stappen zetten. Nu heb ik nog meer overzicht dan ik dacht dat mogelijk was. Het uitzicht reikt ver en belooft alles & niks tegelijk. Waardoor ik me vrijer voel dan ooit.'' - Ernestine


Bhagavad Gita studie groep

Deze workshop is in het Nederlands. 

Datum: 30 oktober & 6, 13, 20, 27 november & 4, 11 december 2018
Tijd: 20.30 - 22.00 uur
* Heb je al een keer deelgenomen aan een Gita Study groep dan kan je weer meedoen voor 45 euro (dus 85 euro korting). Meld je aan via administratie@denieuweyogaschool.nl en je ontvangt dan een speciale factuur. 
Prijs: € 130,00

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

E-mail
info@denieuweyogaschool.nl

Openingstijden

Maandag             07.15 - 23.00 uur
Dinsdag 07.15 - 23.00 uur
Woensdag         07.15 - 23.00 uur
Donderdag 07.15 - 23.00 uur
Vrijdag 07.15 - 20.30 uur
Zaterdag 08.30 - 18.00 uur
Zondag 08.30 - 22.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief

2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule