Advanced study (50 hr): Yoga Therapy

Voor veel mensen is het dagelijks beoefenen van yoga van belang voor het behouden van mentale en geestelijke balans. Oftewel yoga kan ingezet worden om gezond, gelukkig en in balans te blijven. Wanneer de balans verschuift heeft yoga ook een bewezen therapeutisch effect. Anneke Sips onderzoekt deze nieuwe mogelijkheden van therapeutische yoga in haar advanced study.

Yoga als therapie
Uit onderzoek blijkt dat yoga een belangrijke rol kan spelen bij de behandeling van diverse ziektes die in verband staan met trauma's, stress en verslaving. Op lange termijn ondersteunt yoga veranderingen in de neuroplasticiteit van de hersenen. Op korte termijn kan yoga helpen bij het verlichten van allerlei symptomen gerelateerd aan de ziektes.

Onderwerpen
In deze geavanceerde studie, bestuderen we de westerse kijk op gezondheid vanuit een yoga-perspectief: de psychologie van yoga. De behandelde thema's zijn gebaseerd op de moderne, wetenschappelijke uitgangspunten en gemixt met de oude wijsheid van de yoga sutra's van Patanjali's, waaronder het achtvoudige pad van yoga. Je leert hoe je (milde) psychische klachten kunt herkennen in je lessen en hoe je mensen met dergelijke klachten kunt ondersteunen in de les. Yoga als een vorm van therapie is booming: des te meer reden om de basis uitgangspunten en ethiek met betrekking tot de geestelijke gezondheid zorgvuldig onderzoeken. Deze studie maakt je geen yoga therapeut, maar stelt je wel in staat om yoga therapie toe te passen in je lessen en inspireert om samen te werken met de gezondheidswerkers. Het doel van de studie is je op weg helpen om een meer gespecialiseerde yogaleraar te worden, een opstap naar yoga therapeut.

This course is in English.

Schedule

Maandag 10 April 09.00 - 17.00 hr
Dinsdag 11 April 09.00 - 17.00 hr
Woensdag 12 April 09.00 - 17.00 hr
Donderdag 13 April 09.00 - 17.00 hr
Vrijdag 14 April 09.00 - 17.00 hr

Om in te schrijven, klik op 'direct inschrijven'.
Voor vragen kun je een email sturen naar:
to teachertraining@denieuweyogaschool.nl.

Data: 10-14 April 2017

Prijs: € 635,25