Advanced study (50 hr): schoolverlichting = vol

Schoolverlichting is een initiatief van De Nieuwe Yogaschool om kinderen in Nederland de meerwaarde van yoga, meditatie en mindfulness te laten ervaren. Vanuit onze School hebben we programma's ontwikkeld waarin onze trainers een half uur per week kinderen onderwijzen en de leerkracht ondersteund. In deze training word je opgeleid om dit programma zelf te kunnen geven. We doen stilte-oefeningen in de klas en blijven dicht bij de zintuigen om te ontdekken dat er in jezelf altijd een stille plek is waar je naartoe kunt gaan. Behalve een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten zal het vooral van waarde zijn voor het algehele welzijn van het kind en een fijne en veilige sfeer in de groep bevorderen.

Soms denken leerkrachten dat het uitvoeren hiervan een grote tijdsinvestering is. Kostbare tijd die je niet kunt missen. Maar eenmaal aangeleerd ontstaat in enkele minuten rust in de groep, is er meer betrokkenheid en concentratie en hebben kinderen weer de ruimte de stof tot zich te nemen. Betrokken kinderen die zich met een open mind kunnen concentreren, geven de leerkracht rust en ruimte. Je besteedt er tijd aan om juist tijd te krijgen.

Voor wie?
Voor yogadocenten, leerkrachten en voor iedereen die kinderen graag wil helpen zich veilig te voelen en in hun kracht te zetten. 


De inhoud
In de vijfdaagse Advanced study Schoolverlichting word je vanuit verschillende expertises opgeleid om zowel kinderen als leerkrachten te begeleiden en te inspireren om de instrumenten van yoga, meditatie en mindfulness op een veilige manier toe te kunnen passen.

Dag 1:
- Opening Johan Noorloos, introductie en visie Schoolverlichting
- Johan Noorloos (yogaleraar en leerkracht): essentie van Yoga
- Tijn Touber (meditatieleraar) : essentie van meditatie en mindfulness.
- Jentien Keijzer (psycholoog): wetenschappelijke onderbouwing vanuit bio -en neuropsychologie en kwantumfysica toegespits op het brein van een kind (deel 1)

Dag 2:
- Vervolg Johan Noorloos en vervolg Jentien (deel 2)
- Thema 1 en 2 aandacht en emoties, gedachten & lichaam
- Rosan Oosterom (yogadocent, trainer, coach)
- Emma Rosier (pedagoog)
- Anneke van Bokhoven (kinderyoga leraar en Leerkracht)

Dag 3: 
- Kinderyoga in het basisonderwijs
- Helen Purperhart (kinderyoga docent)

Dag 4:
- Thema 3 en 4: liefde & angst en zelfvertrouwen
- Jentien Keijzer (deel 3)

Dag 5: 
- Thema 5 en 6: samenwerking & verbinding en dankbaarheid
- Afsluiting en vooruitblikken met Tijn Touber en Johan Noorloos

Quotes leraren
Johan: ''Vanuit mijn jarenlange ervaring als leerkracht heb ik mogen ervaren dat yoga en meditatie niet alleen een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten heeft, maar dat het vooral van waarde is voor het algehele welzijn van kind en leerkracht en een fijne en veilige sfeer in de groep brengt.''

Tijn Touber: “Wat ik kinderen zou willen meegeven is dat het goed is om bepaalde dingen te leren en ambitie te hebben. Maar tegelijkertijd ben je al iets, je bent al prachtig. Je leert dat er in jou een plek is waar je tot rust kunt komen, waar het veilig is, goed is. Dat is een life skill die zo wezenlijk is.“

Jentien Keijzer: ''In deze opleiding is het mijn intentie om docenten, ouders en verzorgers inzichten en kennis te geven over een aantal wezenlijke aspecten van ons menszijn - en hoe zij dit kunnen leven en zo doorgeven aan hun leerlingen en kinderen. Ik geloof dat wanneer (zelf) bewustzijn voor kinderen een natuurlijk gegeven is, dit de basis legt van het zich veilig voelen in zichzelf. En daarmee in de wereld.''

Impressie


Om in te schrijven, klik op 'direct inschrijven'. Voor vragen kun je een email sturen naar: teachertraining@denieuweyogaschool.nl

Wil je meerdere Advanced Studies combineren voor een 300 uurs Yoga Alliance certificaat? KLIK HIER > voor meer informatie.

Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

Rooster
Zaterdag: 12:00 - 19:00 uur
Zondag: 12:00 - 19:00 uur
Maandag: 10.00 - 16.30 uur

Data: 30, 31 maart & 1, 6, 7 april 2019 = VOL
Data: woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni > klik hier

Prijs: € 635,25


Terug

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

E-mail
info@denieuweyogaschool.nl

Openingstijden

Maandag             08.00 - 22.00 uur
Dinsdag 08.15 - 22.00 uur
Woensdag         07.00 - 22.00 uur
Donderdag 08.15 - 22.00 uur
Vrijdag 08.00 - 18.00 uur
Zaterdag 08.30 - 17.30 uur
Zondag 08.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief

2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule